Halloncookies

Fotograf: Ulrika Pousette

Dessa halloncookies är segmjuka chocolate chip cookies med ruby choklad och frystorkade hallon.

Det underbara med chocolate chip cookies är inte bara den segmjuka konsistensen och kolatonerna i smaken utan även hur mycket man kan variera dem både i chokladen men också med andra smaksättningar. Dessa godingar är riktigt fräscha och syrliga med rosa och fruktig ruby choklad och frystorkade hallon.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
halloncookies

Halloncookies

Portioner: 30

Ingredienser

Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk majsstärkelse
150 g rubychoklad
1,5 dl frystorkade hallon

Tips!

  • Gör kakorna veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och ägget med 3 msk vatten. Vegansk ruby choklad är svår att få tag på men då kan du istället använda vit vegansk choklad.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 4 dl finax mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk majsstärkelse
150 g rubychoklad
1,5 dl frystorkade hallon

TIPS!

  • Gör kakorna veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och ägget med 3 msk vatten. Vegansk ruby choklad är svår att få tag på men då kan du istället använda vit vegansk choklad.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 4 dl finax mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger ca 30 medelstora halloncookies.

  1. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
  3. Ha sedan i de torra ingredienserna i bunken med smör. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Ha sedan i rubychokladen (spara lite till garnering) och arbeta in det så det fördelar sig jämnt i degen.
  4. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör men också att smakerna i kakorna utvecklas ordentligt.
  5. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  6. Använd en mindre glasskopa eller ett halvt decilitetmått för att fördela kakdegen till kakor på plåtarna med bakplåtspapper med generöst med mellanrum mellan varje kaka.
  7. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills kanterna på kakorna fått en gyllenbrun färg.
  8. Garnera kakorna med mer rubychoklad och frystorkade hallon medan de fortfarande är varma och låt sedan kakorna svalna på plåten i 2-3 minuter innan du flyttar över dem på ett galler och låter svalna helt!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger ca 30 medelstora halloncookies.

  1. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
  3. Ha sedan i de torra ingredienserna i bunken med smör. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Ha sedan i rubychokladen (spara lite till garnering) och arbeta in det så det fördelar sig jämnt i degen.
  4. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör men också att smakerna i kakorna utvecklas ordentligt.
  5. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  6. Använd en mindre glasskopa eller ett halvt decilitetmått för att fördela kakdegen till kakor på plåtarna med bakplåtspapper med generöst med mellanrum mellan varje kaka.
  7. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills kanterna på kakorna fått en gyllenbrun färg.
  8. Garnera kakorna med mer rubychoklad och frystorkade hallon medan de fortfarande är varma och låt sedan kakorna svalna på plåten i 2-3 minuter innan du flyttar över dem på ett galler och låter svalna helt!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jennie
Jennie
2 years ago

Kan man frysa in dessa?

Karin
Karin
2 years ago

Mums! Var köper man rubychoklad?? Hur smakar det, har jag nog aldrig testat 😁Går det bra med vitchoklad annars?

Eva
Eva
Svara till  Karin
10 months ago

Tror det finns på Ica, bakavdelningen. Jag satt hälften vitchoklad, och det blev riktigt bra! Supergoda kex, enda problemet var att hallonen aldrig fastnade i kexen.

Tips!

  • Gör kakorna veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och ägget med 3 msk vatten. Vegansk ruby choklad är svår att få tag på men då kan du istället använda vit vegansk choklad.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 4 dl finax mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?