Receptet ger ca 30 medelstora halloncookies.
- Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
- Ha sedan i de torra ingredienserna i bunken med smör. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Ha sedan i rubychokladen (spara lite till garnering) och arbeta in det så det fördelar sig jämnt i degen.
- Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör men också att smakerna i kakorna utvecklas ordentligt.
- Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
- Använd en mindre glasskopa eller ett halvt decilitetmått för att fördela kakdegen till kakor på plåtarna med bakplåtspapper med generöst med mellanrum mellan varje kaka.
- Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills kanterna på kakorna fått en gyllenbrun färg.
- Garnera kakorna med mer rubychoklad och frystorkade hallon medan de fortfarande är varma och låt sedan kakorna svalna på plåten i 2-3 minuter innan du flyttar över dem på ett galler och låter svalna helt!
Kan man frysa in dessa?
Går jättebra!
Mums! Var köper man rubychoklad?? Hur smakar det, har jag nog aldrig testat
Går det bra med vitchoklad annars?
Tror det finns på Ica, bakavdelningen. Jag satt hälften vitchoklad, och det blev riktigt bra! Supergoda kex, enda problemet var att hallonen aldrig fastnade i kexen.