Receptet ger ca 30 medelstora halloncookies.
- Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
- Ha sedan i de torra ingredienserna i bunken med smör. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Ha sedan i rubychokladen (spara lite till garnering) och arbeta in det så det fördelar sig jämnt i degen.
- Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör men också att smakerna i kakorna utvecklas ordentligt.
- Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
- Använd en mindre glasskopa eller ett halvt decilitetmått för att fördela kakdegen till kakor på plåtarna med bakplåtspapper med generöst med mellanrum mellan varje kaka.
- Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills kanterna på kakorna fått en gyllenbrun färg.
- Garnera kakorna med mer rubychoklad och frystorkade hallon medan de fortfarande är varma och låt sedan kakorna svalna på plåten i 2-3 minuter innan du flyttar över dem på ett galler och låter svalna helt!
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man frysa in dessa?
Går jättebra! ☺️
Mums! Var köper man rubychoklad?? Hur smakar det, har jag nog aldrig testat 😁Går det bra med vitchoklad annars?
Tror det finns på Ica, bakavdelningen. Jag satt hälften vitchoklad, och det blev riktigt bra! Supergoda kex, enda problemet var att hallonen aldrig fastnade i kexen.