Glasyr

En klassisk glasyr är en söt, dekorativ vit topping som används för att förhöja smaken och utseendet på bakverk som kakor, muffins och bullar. Den görs på florsocker blandat med vatten och en skvätt citronjuice. Glasyren kan göras tunn och rinnande eller tjock och täckande – testa dig fram till rätt konsistens genom att justera mängden vatten!

Klicka här för receptet på härligt saftiga pistagebullar med glasyr 😍

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Glasyr

Ingredienser

4 dl florsocker
2 msk vatten
1 tsk citronjuice

Tips!

  • Justera mängden vatten för att få en tjockare eller tunnare glasyr.
  • Ha i en liten droppe valfri karamellfärg för att piffa till glasyren.

Dela receptet

Ingredienser

4 dl florsocker
2 msk vatten
1 tsk citronjuice

TIPS!

  • Justera mängden vatten för att få en tjockare eller tunnare glasyr.
  • Ha i en liten droppe valfri karamellfärg för att piffa till glasyren.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mät upp florsockret i en bunke och ha sedan ner vatten och citronjuicen. Vispa ihop detta krämigt med en elvisp.
  2. Vill du färga din glasyr? När du har fått ihop den konsistensen du önskar, kan du droppa ner en liten mängd karamellfärg och röra ihop lite till.
  3. När glasyren är klar, låter du ditt bakverk svalna innan du dekorerar det. Du kan antingen använda en sked eller fylla en spritspåse för att dekorera med.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Mät upp florsockret i en bunke och ha sedan ner vatten och citronjuicen. Vispa ihop detta krämigt med en elvisp.
  2. Vill du färga din glasyr? När du har fått ihop den konsistensen du önskar, kan du droppa ner en liten mängd karamellfärg och röra ihop lite till.
  3. När glasyren är klar, låter du ditt bakverk svalna innan du dekorerar det. Du kan antingen använda en sked eller fylla en spritspåse för att dekorera med.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

  • Justera mängden vatten för att få en tjockare eller tunnare glasyr.
  • Ha i en liten droppe valfri karamellfärg för att piffa till glasyren.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?