Fudge brownies med polkagris

Pigga upp dina fudge brownies med fräsch smak av pepparmynta. Dessa brownies är härlig sega och bara smälter i munnen. Eftersom att man inte kan få tillräckligt med choklad så har jag toppat dem med len chokladganache och krossad polkagris. Riktigt goda brownies som piggar upp en mörk vinterdag.

Dessa brownies smakar precis som Marianne-godiset.

Reklam för min webbshop

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Fudge brownies med polkagris

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (fudge brownies):
250 g smör
250 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ingredienser (ganache med polkagris):
150 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
1,5 dl vispgrädde
2-3 polkagrisstänger

Tips!

  • Gör browniesarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4-5 dl glutenfri mjölmix. Var noga med att använda choklad utan spår av gluten.
  • Vill du baka brownies utan ägg och mjölk så hittar du det bästa receptet på det HÄR.

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (fudge brownies):
250 g smör
250 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ingredienser (ganache med polkagris):
150 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
1,5 dl vispgrädde
2-3 polkagrisstänger

TIPS!

  • Gör browniesarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4-5 dl glutenfri mjölmix. Var noga med att använda choklad utan spår av gluten.
  • Vill du baka brownies utan ägg och mjölk så hittar du det bästa receptet på det HÄR.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en bakform med måtten 20×30 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen till browniesarna. Smält ihop den på medelvärme med smöret i en kastrull. Rör om då och då.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker i en bunke med elvisp. Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Tillsätt chokladsmöret i bunken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
  5. Låt brownien stå i kylskåpet i minst 3h innan du toppar den med polkagrisganache.
  6. Ganachen gör du enkelt genom att grovhacka chokladen och lägga den i en värmetålig skål.
  7. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills det är påväg att börja koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll den över chokladen. Rör om till en jämn chokladsmet. Låt tjockna i rumstemperatur innan du toppar din brownie med den.
  8. Mortla dina polkagrisar grovt och strössla det över kakan.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en bakform med måtten 20×30 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen till browniesarna. Smält ihop den på medelvärme med smöret i en kastrull. Rör om då och då.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker i en bunke med elvisp. Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Tillsätt chokladsmöret i bunken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
  5. Låt brownien stå i kylskåpet i minst 3h innan du toppar den med polkagrisganache.
  6. Ganachen gör du enkelt genom att grovhacka chokladen och lägga den i en värmetålig skål.
  7. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills det är påväg att börja koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll den över chokladen. Rör om till en jämn chokladsmet. Låt tjockna i rumstemperatur innan du toppar din brownie med den.
  8. Mortla dina polkagrisar grovt och strössla det över kakan.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

  • Gör browniesarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4-5 dl glutenfri mjölmix. Var noga med att använda choklad utan spår av gluten.
  • Vill du baka brownies utan ägg och mjölk så hittar du det bästa receptet på det HÄR.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?