Frozen yoghurt på 3 ingredienser

Fotograf: Ulrika Pousette

Krämig frozen yoghurt på bara 3 ingredienser! 😱 Upplev den perfekta balansen mellan syrligt och sött med denna enkla frozen yoghurt, gjord på mild grekisk yoghurt med vaniljsmak, grädde och socker. Inget krångel – bara len och uppfriskande glass som du enkelt fixar hemma, utan glassmaskin. Perfekt för varma dagar eller när du vill ha ett lättare alternativ till vanlig glass! 😍

Receptet innehåller reklam för min webbshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Frozen yoghurt på 3 ingredienser

Ingredienser

170 g grekisk vaniljyoghurt
130 g strösocker
400 g vispgrädde
1-2 msk mjölk

Tips!

Förvaringstips
Förvara i en lufttät behållare.
Lägg plastfolie direkt på ytan för att undvika iskristaller.
Frys vid -18°C eller kallare, hållbar i upp till 2 månader.
Ta ut 10–15 min före servering för mjukare konsistens.
Tillsätt en skvätt honung eller glukossirap för krämigare resultat.
Rör om efter en timme i frysen för mindre iskristaller.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att vispa ihop grekisk vaniljyoghurt, strösocker och vispgrädde, bara tills det har gått ihop i en skål med hjälp av elvisp. Se till att inte vispa så grädden blir vispad.
  2. Häll upp smeten i en bakdispenser för att enkelt kunna fördela smeten i iskubsformar.
  3. Låt smeten stelna i frysen i minst sex timmar, men helst över natten.
  4. Ha ner glasskuberna i en matberedare, tillsammans med en skvätt mjölk för att göra det enkelt att mixa upp glassen och göra den extra krämig.
  5. Mixa tills du får en krämig glass. Du kan fylla glassen i en spritspåse och spritsa glassen fint i skålarna innan servering. Hoppas att det ska smaka!
  1. Börja med att vispa ihop grekisk vaniljyoghurt, strösocker och vispgrädde, bara tills det har gått ihop i en skål med hjälp av elvisp. Se till att inte vispa så grädden blir vispad.
  2. Häll upp smeten i en bakdispenser för att enkelt kunna fördela smeten i iskubsformar.
  3. Låt smeten stelna i frysen i minst sex timmar, men helst över natten.
  4. Ha ner glasskuberna i en matberedare, tillsammans med en skvätt mjölk för att göra det enkelt att mixa upp glassen och göra den extra krämig.
  5. Mixa tills du får en krämig glass. Du kan fylla glassen i en spritspåse och spritsa glassen fint i skålarna innan servering. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Förvaringstips
Förvara i en lufttät behållare.
Lägg plastfolie direkt på ytan för att undvika iskristaller.
Frys vid -18°C eller kallare, hållbar i upp till 2 månader.
Ta ut 10–15 min före servering för mjukare konsistens.
Tillsätt en skvätt honung eller glukossirap för krämigare resultat.
Rör om efter en timme i frysen för mindre iskristaller.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar