Så här gör du:
- Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
- Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
- Ha sedan i kanel, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
- Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
- Låt degen jäsa i 2-3 timmar innan du delar den i bitar à 20 g styck (ca 50 stycken)
- Platta ut varje del i handen och klicka ut fyllning i mitten av den. Vik in och nyp ihop kanterna och rulla ihop till en jämn boll. Se till att det verkligen sluter tätt så att bollen inte öppnar sig vid fritering.
- Värm upp oljan i en djup och tjockbottnad kastrull till 170-180 grader.
- Eftersom att bollarna är små går friteringen ganska snabbt så håll koll hela tiden och se till att vända bollarna i oljan så att ytan får en jämn och fin färg och gräddning.
Ta upp bollarna med hålslev och lägg på hushållspapper så att överflödig olja rinner av. Rulla dem sedan i kanel- och sockerblandningen.
Servera direkt och njut!
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Går de att frysa in? 🙂
Helst utan sockret 🙂
25g mjölk = 2,5dl mjölk. Det är något som inte stämmer. Följde receptet i din app och degen blev stenhård så tillsatte mer mjölk😅
Hejhej! Tack för att du uppmärksammade detta, receptet är nu uppdaterat! ❤️
Kan man använda torrjäst?😊
Det går bra! Blanda ut jästen i mjölet 😊