Så här gör du:
- Tangzhong: Blanda mjöl och vatten i en kastrull och rör ihop till en jämn och klumpfri smet. Värm under konstant omrörning på medelvärme tills smeten börjar tjockna. Ta bort kastrullen från värmen när blandningen når 65 grader. Låt smeten svalna helt och hållet, gärna inplastad i kylskåpet.
- Deg: Blanda ihop mjöl, salt, socker och jäst i en bunke till en köksmaskin. Gör en grop i mitten.
- Rör ihop ägg, mjölk och tangzhong i en skål. Häll blandningen i mjölgropen.
- Kör maskinen på låg hastighet tills allt går ihop till en kladdig deg. Tillsätt smöret lite i taget under fortsatt bearbetning. Kör i cirka 20 minuter, fortfarande på låg hastighet, eller tills degen har blivit elastisk och inte längre är kladdig.
- Smörj en stor bunke med olja. Forma degen till en boll och lägg den i bunken. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa till dubbel storlek, det tar cirka 40 minuter.
- Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord och dela den i 9 lika stora bitar. Forma bitarna till bollar, lägg plastfolie över och låt jäsa i ytterligare 15 minuter.
- Kavla ut varje degbit till en oval, cirka 30 cm lång. Vik in kort sidorna så att de möts på mitten och rulla sedan ihop från ena kortsidan. Upprepa proceduren med resten av degbitarna.
- Sprid ut rullarna jämnt i en springform, diameter 23 cm, fodrad med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och låt jäsa i ytterligare 45–60 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme).
- Vispa ihop ingredienserna till penslingen lite lätt och pensla brödet. Grädda i mitten av ugnen i 30–35 minuter, eller tills det har fått en fin gyllenbrun färg. Lyft ut brödet ur formen med hjälp av bakplåtspappret och låt det svalna lite på galler. Strö över lite flingsalt och servera direkt.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.