Fluffiga & kryddiga amerikanska pannkakor

Vi har inte hunnit med en söndagsbrunch på flera veckor men nu idag fick vi äntligen till en frukost utöver det vanliga. Jag och stora dottern ställde oss och stekte pannkakor medan resten av familjen tog sovmorgon. Dagens pannkakor smaksatte jag med kanel och kardemumma. Det blev SÅ gott!

Igår fick jag nämligen smaka en sjukt god pannacotta hos en vän som hon enbart kryddat med pyttelite kardemumma och kände mig inspirerad. Tänk att lite kryddor kan ta pannkakor eller bakverk till nya höjder!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Fluffiga & kryddiga amerikanska pannkakor

Portioner: 6-8

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen kanel
1 krm salt
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 stort ägg
ytterligare smör till stekning

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen kanel
1 krm salt
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 stort ägg
ytterligare smör till stekning

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll ner mjölken under fortsatt omrörning till en jämn, tjock smet innan du blandar ner smält smör och sedan ägg.
  3. Stek pannkakorna i smör på medelvärme, 0,5 dl smet per pannkaka, 2-3 minuter på varje sida.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll ner mjölken under fortsatt omrörning till en jämn, tjock smet innan du blandar ner smält smör och sedan ägg.
  3. Stek pannkakorna i smör på medelvärme, 0,5 dl smet per pannkaka, 2-3 minuter på varje sida.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amina
2 years ago

Ser ju jättegott ut! måste testa!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?