Filmjölksbröd i långpanna

Fotograf: Ulrika Pousette

Härligt saftigt filmjölksbröd i långpanna som inte bara räcker till många, men som också går att variera precis hur du vill ha det! Ett riktigt skåprensarbröd, så att säga 😋

Inlägget innehåller reklam för min webbshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Filmjölksbröd i långpanna

Ingredienser

4 dl havregryn (extra gott tycker jag att det blir med fiberhavregryn)
10 dl vetemjöl
2 dl linfrön
2 dl russin
3 dl solroskärnor
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
11 dl filmjölk
1 dl honung

Tips!

  • Gör brödet glutenfritt genom att använda glutenfria havregryn och byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.
  • Gör brödet veganskt genom att byta ut filmjölken mot valfri växtbaserad yoghurt och honungen mot agavesirap. Gör du den dessutom glutenfri behöver du se till så att mjölmixen inte innehåller mjölk eller liknande.
  • Det enda som du måste ha till det här receptet är havregryn, vetemjöl, bikarbonat, salt, filmjölk och honung. Allt annat kan du skippa eller byta ut mot vilket frö, nötter eller torkad frukt du vill. Filmjölk kan du byta ut mot vilken syrlig mjölkprodukt du vill såsom (yoghurt, gräddfil osv). Honungen kan du byta mot sirap.

Dela receptet

Ingredienser

4 dl havregryn (extra gott tycker jag att det blir med fiberhavregryn)
10 dl vetemjöl
2 dl linfrön
2 dl russin
3 dl solroskärnor
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
11 dl filmjölk
1 dl honung

TIPS!

  • Gör brödet glutenfritt genom att använda glutenfria havregryn och byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.
  • Gör brödet veganskt genom att byta ut filmjölken mot valfri växtbaserad yoghurt och honungen mot agavesirap. Gör du den dessutom glutenfri behöver du se till så att mjölmixen inte innehåller mjölk eller liknande.
  • Det enda som du måste ha till det här receptet är havregryn, vetemjöl, bikarbonat, salt, filmjölk och honung. Allt annat kan du skippa eller byta ut mot vilket frö, nötter eller torkad frukt du vill. Filmjölk kan du byta ut mot vilken syrlig mjölkprodukt du vill såsom (yoghurt, gräddfil osv). Honungen kan du byta mot sirap.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Knyckla ihop ett bakplåtspapper och veckla upp det igen och täck sedan en 30×40 cm stor långpanna med det.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan filmjölk och honung och rör om till en jämn smet.
  3. Häll upp smeten i brödformen och grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1,5 timmar.
  4. Låt brödet svalna i formen i minst en timme innan du lindar in det i en bakduk eller plastar in tätt. Kan serveras direkt eller förvaras torrt och svalt, ordentligt inplastat eller i en brödlåda.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Knyckla ihop ett bakplåtspapper och veckla upp det igen och täck sedan en 30×40 cm stor långpanna med det.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan filmjölk och honung och rör om till en jämn smet.
  3. Häll upp smeten i brödformen och grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1,5 timmar.
  4. Låt brödet svalna i formen i minst en timme innan du lindar in det i en bakduk eller plastar in tätt. Kan serveras direkt eller förvaras torrt och svalt, ordentligt inplastat eller i en brödlåda.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

  • Gör brödet glutenfritt genom att använda glutenfria havregryn och byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.
  • Gör brödet veganskt genom att byta ut filmjölken mot valfri växtbaserad yoghurt och honungen mot agavesirap. Gör du den dessutom glutenfri behöver du se till så att mjölmixen inte innehåller mjölk eller liknande.
  • Det enda som du måste ha till det här receptet är havregryn, vetemjöl, bikarbonat, salt, filmjölk och honung. Allt annat kan du skippa eller byta ut mot vilket frö, nötter eller torkad frukt du vill. Filmjölk kan du byta ut mot vilken syrlig mjölkprodukt du vill såsom (yoghurt, gräddfil osv). Honungen kan du byta mot sirap.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?