Filips förrätt – Heta räkor med bröd

Fotograf: Albin Hag

Filip Poons heta räkor med bröd är en smakrik och enkel förrätt som kombinerar saftiga, vitlöksstekta räkor med en het touch av sambal oelek. Räkorna fräses i rikligt med olivolja, vitlök och färsk persilja för att få en fantastisk smak och serveras sedan med ett rustikt bröd som suger upp den smakrika oljan.

Denna förrätt är perfekt för dig som älskar skaldjur med lite hetta och vill bjuda på något snabbt men ändå imponerande. Rätten tar bara några minuter att tillaga och fungerar utmärkt både till festliga tillfällen och som en lyxig vardagsrätt.

Servera dessa heta vitlöksräkor med ett nyrostat levainbröd eller annat rustikt bröd för att fånga upp alla smaker. Följ Filip Poons recept och njut av en enkel men lyxig förrätt som kommer att bli en favorit!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Filips förrätt – Heta räkor med bröd

Portioner: 4 portioner

Ingredienser

20 st stora vannameiräkor eller rödräkor, skalade
1.5 dl olivolja
10 st vitlöksklyftor, finhackad
4 msk hackad färsk persilja
2 msk sambal oelek
Salt

Servera med ett rustikt bröd, levainbröd t.ex.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skala och torka noga av räkorna med hushållspapper.
  2. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme, gå i med olivoljan och räkorna, stek ca 2-3 min på varje sida av räkorna.
  3. När du vänder på räkorna, går du i med vitlök och sambal oelek. Fräs ur i ca 2 min och avsluta med salt och persilja. Servera med en bit bröd.
Video:
  1. Skala och torka noga av räkorna med hushållspapper.
  2. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme, gå i med olivoljan och räkorna, stek ca 2-3 min på varje sida av räkorna.
  3. När du vänder på räkorna, går du i med vitlök och sambal oelek. Fräs ur i ca 2 min och avsluta med salt och persilja. Servera med en bit bröd.

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar