Småkakor med dumlegömma

Att ha ett ordentligt lager med småkakor hemma i burkar är alltid en bra idé. Oavsett om det är till gäster eller för oväntat sötsug. En kaka som kan vara bra att lägga till i lagret med småkakor är dumlekakor. De här enkla småkakorna med dumlegömma är barnsligt goda!

Segmjuka kakor med en dumlekola i mitten och lite flingsalt. Som fyllda dumlecookies helt enkelt. Ni bara måste prova de här kakorna! Receptet ger ca 16-20 kakor.

Ingredienser:

100 g rumstempererat smör

1,5 dl strösocker

0,5 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

3,75 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

16-20 dumlekolor

flingsalt att dekorera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärm) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. I en bunke mäter du upp smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Vispa ihop krämigt med elvisp.
  3. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ta bort elvispen och sikta ner de torra ingredienserna. Arbeta ihop alltsammans bara precis tills det går ihop till en jämn deg.
  5. Dela degen i 16-20 delar (beroende på hur många kakor du vill göra). Platta till varje del i handen, en i taget. Lägg en dumlekola i mitten på degplattan. Vik över kanterna så att kolan täcks och rulla ihop till en jämn boll.
  6. Lägg bollen på plåten och platta till lite lätt. Ha generöst med mellanrum mellan degbollarna.
  7. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 8 minuter eller tills kakorna flytit ut, inte längre är glansiga och har fått en lätt gyllenbrun färg.
  8. Låt kakorna svalna helt och hållet innan servering. Garnera gärna med flingsalt.

TIPS!

  • Gör kakorna utan ägg genom att ersätta ägget mot 2 msk vatten.
Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maja
Maja
3 månader sedan

Går det bra att frysa dom här?😍

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x