
Att ha ett ordentligt lager med småkakor hemma i burkar är alltid en bra idé. Oavsett om det är till gäster eller för oväntat sötsug. En kaka som kan vara bra att lägga till i lagret med småkakor är dumlekakor. De här enkla småkakorna med dumlegömma är barnsligt goda!

Segmjuka kakor med en dumlekola i mitten och lite flingsalt. Som fyllda dumlecookies helt enkelt. Ni bara måste prova de här kakorna! Receptet ger ca 16-20 kakor.
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
16-20 dumlekolor
flingsalt att dekorera med

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärm) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
- I en bunke mäter du upp smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Vispa ihop krämigt med elvisp.
- Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Ta bort elvispen och sikta ner de torra ingredienserna. Arbeta ihop alltsammans bara precis tills det går ihop till en jämn deg.
- Dela degen i 16-20 delar (beroende på hur många kakor du vill göra). Platta till varje del i handen, en i taget. Lägg en dumlekola i mitten på degplattan. Vik över kanterna så att kolan täcks och rulla ihop till en jämn boll.
- Lägg bollen på plåten och platta till lite lätt. Ha generöst med mellanrum mellan degbollarna.
- Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 8 minuter eller tills kakorna flytit ut, inte längre är glansiga och har fått en lätt gyllenbrun färg.
- Låt kakorna svalna helt och hållet innan servering. Garnera gärna med flingsalt.
TIPS!
- Gör kakorna utan ägg genom att ersätta ägget mot 2 msk vatten.
Går det bra att frysa dom här?😍
Funkar utmärkt!
Har du använt brunt farinsocker eller farin strö?
Brunt farinsocker 🙂
Hur gör jag dem glutenfria 😅
Har inte testat att baka dem glutenfria men om någon annan testat får de gärna svara här 😀