Dumledrömmar

Fotograf: Joel Wetzel

Spröda vaniljdrömmar som bara smälter i munnen är gott men föreställ dig att när du tar en tugga så möts du av en dumlegömma! En väldigt härlig överraskning om du frågar mig. Ett roligt, gott och enkelt sätt att förnya den klassiska småkakan

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
dumledrömmar

Dumledrömmar

Portioner: 24

Ingredienser

100 g mjukt, rumstempererat smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
24 dumlekolor

Tips!

TIPS!

  • Gör drömmarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 2 tsk pofiber och vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix (t. ex Semper fin mix).

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

100 g mjukt, rumstempererat smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
24 dumlekolor

TIPS!

TIPS!

  • Gör drömmarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 2 tsk pofiber och vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix (t. ex Semper fin mix).

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och täck tre plåtar med bakplåtspapper.
  2. Arbeta samman smör, strösocker och vaniljsocker till en krämig smet.
  3. Tillsätt matoljan lite i taget under konstant omrörning.
  4. Blanda hjortronsalt och vetemjöl i en skål. Sikta ner detta i smörblandningen och arbeta snabbt samman alltsammans bara precis tills dess att det går ihop till en deg.
  5. Dela degen i 24 lika stora delar (ca 30 g per degbit).
  6. Tryck ut varje varje degbit till en platta och lägg en dumlekola i mitten. Vik in kanterna och rulla till en jämn boll.
  7. Fördela bollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum (kakorna flyter ut under gräddning).
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 20 minuter. Kakorna ska inte hunnit få färg men flutit ut och fått en matt yta.
  9. Låt kakorna svalna på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i lufttät burk i rumstemperatur eller i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och täck tre plåtar med bakplåtspapper.
  2. Arbeta samman smör, strösocker och vaniljsocker till en krämig smet.
  3. Tillsätt matoljan lite i taget under konstant omrörning.
  4. Blanda hjortronsalt och vetemjöl i en skål. Sikta ner detta i smörblandningen och arbeta snabbt samman alltsammans bara precis tills dess att det går ihop till en deg.
  5. Dela degen i 24 lika stora delar (ca 30 g per degbit).
  6. Tryck ut varje varje degbit till en platta och lägg en dumlekola i mitten. Vik in kanterna och rulla till en jämn boll.
  7. Fördela bollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum (kakorna flyter ut under gräddning).
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 20 minuter. Kakorna ska inte hunnit få färg men flutit ut och fått en matt yta.
  9. Låt kakorna svalna på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i lufttät burk i rumstemperatur eller i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.4 14 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jacqueline Odwar
Jacqueline Odwar
5 months ago

Hej! Behöver man ha hjorthornssalt eller kan man ersätta det med något annat?

Tips!

TIPS!

  • Gör drömmarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 2 tsk pofiber och vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix (t. ex Semper fin mix).

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?