Så här gör du:
- Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och täck tre plåtar med bakplåtspapper.
- Arbeta samman smör, strösocker och vaniljsocker till en krämig smet.
- Tillsätt matoljan lite i taget under konstant omrörning.
- Blanda hjortronsalt och vetemjöl i en skål. Sikta ner detta i smörblandningen och arbeta snabbt samman alltsammans bara precis tills dess att det går ihop till en deg.
- Dela degen i 24 lika stora delar (ca 30 g per degbit).
- Tryck ut varje varje degbit till en platta och lägg en dumlekola i mitten. Vik in kanterna och rulla till en jämn boll.
- Fördela bollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum (kakorna flyter ut under gräddning).
- Grädda kakorna i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 20 minuter. Kakorna ska inte hunnit få färg men flutit ut och fått en matt yta.
- Låt kakorna svalna på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i lufttät burk i rumstemperatur eller i kylskåpet.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej! Behöver man ha hjorthornssalt eller kan man ersätta det med något annat?