Dubai chocolate strawberry cups

Den virala Dubai Chocolate Strawberry Cup är en drömmig dessert med en perfekt kombination av krispiga kadayiftrådar, len pistagekräm, söt mjölkchoklad och saftiga jordgubbar. Varje lager bjuder på en härlig mix av texturer och smaker – från den krispiga och nötiga basen till den silkiga chokladen och de fräscha bären.

Den gyllenbruna kadayifen rostas i smör tills den blir härligt frasig och blandas sedan med pistagekräm för en djup och nötig smak. Den smälta mjölkchokladen binder ihop alla smaker, medan de färska jordgubbarna ger en frisk och fruktig kontrast. Slutligen toppas allt med finhackade pistagenötter för extra crunch och en vacker finish.

Den här desserten är både lyxig och enkel att göra – perfekt att imponera med vid festliga tillfällen eller när du vill unna dig något riktigt gott. Följ receptet steg för steg och njut av en viral dessert som verkligen lever upp till hype:en!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Dubai chocolate strawberry cups

Portioner: 4

Ingredienser

200 g kadayiftrådar
75 g smör
0,5 tsk salt
300 g pistagekräm
200 g mjölkchoklad
250 g färska jordgubbar
1 dl pistagenötter

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skär kadayiftrådarna i mindre bitar med en brödkniv.
  2. Hetta upp en stekpanna på högsta värmen. Sänk sedan till medelvärme och ha ner smöret.
  3. Låt smöret smälta innan du har ner kadayiftrådarna. Stek under konstant omrörning tills alla trådbitar sugit åt sig av smöret och de fått en fin gyllenbrun färg.
  4. Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt pistagekrämen och salt. Rör om tills pistagekrämen och kadayiftrådarna fördelat sig jämnt med varandra. Låt svalna.
  5. Finhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål av glas eller metall. Ställ sen bunken över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält. Ta bort skålen från värmen.
  6. Skölj jordgubbarna noggrannt och torka av med hushållspapper. Skär bort bladen och skär jordgubbarna i mindre bitar.
  7. Finhacka pistagenötterna.
  8. Varva nu glasen med smält choklad, jordgubbsbitar, kadayifkrisp med pistage i omgångar. Avsluta med smält choklad, jordgubbar och finhackade pistagenötter. Serveras direkt.

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?