Drip cake med citron & lime

För några veckor sedan anordnade min kära vän Cherin en auktion på Instagram till förmån för ett skolbygge i Somalia och mitt bidrag var en drip cake i valfritt utförande. Insamlingen drog in enastående 133.500 kr som oavkortat går till bygget av skolan. Idag hämtade vinnaren sin tårta och resultatet vart en riktigt sötsyrlig dröm med citron och lime.

Tårtan består av ljusa bottnar, lemon curd, cream cheese frosting, vit choklad som jag färgat grön med pastafärg, crazy face-godis, maränger och rivet skal från lime. En hel massa gott helt enkelt!

Tårtbotten bakade jag enligt tre lika-receptet.

Montering av tårtan: Dela din tårtbotten i tre delar. Borsta bort ev överflöd av smulor. När du fyller din tårta med lemon curd behöver du först spritsa kanten på varje botten med cream cheese frosting så att du kan bygga på höjden och får en stabil tårta. Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du spacklar den med cream cheese frosting. För en snygg färgeffekt, färgade jag 1/3 av frostingen grön. Efter att ha spacklat hela tårtan med vit frosting klickar jag på grön frosting på olika ställen på tårtan och spacklar klickarna släta. Låt tårtan sedan stå i kylskåpet igen i ca 30 min medan du smälter och färgar chokladen och låter den svalna innan du dekorerar din tårta med den. Sen är det bara att dekorera som du känner för med maränger, godisar och rivet limeskal. Har du frosting över kan du dekorera med den med 🙂

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Drip cake med citron & lime

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (lemon curd):
2 äggulor
2 citroner (saft & skal)
1,5 dl strösocker
65 g smör

Ingredienser (cream cheese frosting):
250 g mjukt, rumstempererat smör
300 g färskost
2 dl florsocker
ev. grön pastafärg
150 g vit choklad till drip-glasyr
maränger, gröna crazy face-godisar och rivet limeskal till dekoration.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (lemon curd):
2 äggulor
2 citroner (saft & skal)
1,5 dl strösocker
65 g smör

Ingredienser (cream cheese frosting):
250 g mjukt, rumstempererat smör
300 g färskost
2 dl florsocker
ev. grön pastafärg
150 g vit choklad till drip-glasyr
maränger, gröna crazy face-godisar och rivet limeskal till dekoration.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Jag bakade min tårta i en form med diameter på 20 cm.

  1. Lemon curd: Lägg alla ingredienserna förutom smöret i en kastrull.
  2. Värm upp under omrörning tills curden tjocknat.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och ha i smöret.
  4. Rör om tills smöret smält och häll över curden i en skål.
  5. Låt curden stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du fyller din tårta med den. Då kommer den ha tjocknat till ordentligt så att du får en stabil tårtfyllning.
  6. Frosting: Vispa smöret med elvisp så att det blir riktigt vitt och fluffigt.
  7. Ha sedan i färskost och florsocker. Vispa bara precis tills allt gått ihop.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Jag bakade min tårta i en form med diameter på 20 cm.

  1. Lemon curd: Lägg alla ingredienserna förutom smöret i en kastrull.
  2. Värm upp under omrörning tills curden tjocknat.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och ha i smöret.
  4. Rör om tills smöret smält och häll över curden i en skål.
  5. Låt curden stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du fyller din tårta med den. Då kommer den ha tjocknat till ordentligt så att du får en stabil tårtfyllning.
  6. Frosting: Vispa smöret med elvisp så att det blir riktigt vitt och fluffigt.
  7. Ha sedan i färskost och florsocker. Vispa bara precis tills allt gått ihop.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tindra
Tindra
1 year ago

Kan man göra denna tårtan vegans?
Men hur?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?