Drip cake med citron & lime

lemonlime2

För några veckor sedan anordnade min kära vän Cherin en auktion på Instagram till förmån för ett skolbygge i Somalia och mitt bidrag var en drip cake i valfritt utförande. Insamlingen drog in enastående 133.500 kr som oavkortat går till bygget av skolan. Idag hämtade vinnaren sin tårta och resultatet vart en riktigt sötsyrlig dröm med citron och lime.lemonlime1

Tårtan består av ljusa bottnar, lemon curd, cream cheese frosting, vit choklad som jag färgat grön med pastafärg, crazy face-godis, maränger och rivet skal från lime. En hel massa gott helt enkelt! Jag bakade min tårta i en form med diameter på 20 cm vilket ger 10-12 bitar.

Tårtbotten bakade jag enligt tre lika-receptet.

Ingredienser (lemon curd):

2 äggulor

2 citroner (saft & skal)

1,5 dl strösocker

65 g smör

 

Gör såhär:

  1. Lägg alla ingredienserna förutom smöret i en kastrull.
  2. Värm upp under omrörning tills curden tjocknat.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och ha i smöret.
  4. Rör om tills smöret smält och häll över curden i en skål.
  5. Låt curden stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du fyller din tårta med den. Då kommer den ha tjocknat till ordentligt så att du får en stabil tårtfyllning.

 

Ingredienser (cream cheese frosting):

250 g mjukt, rumstempererat smör

300 g färskost

2 dl florsocker

ev. grön pastafärg

150 g vit choklad till drip-glasyr

maränger, gröna crazy face-godisar och rivet limeskal till dekoration.

Gör såhär:

  1. Vispa smöret med elvisp så att det blir riktigt vitt och fluffigt.
  2. Ha sedan i färskost och florsocker. Vispa bara precis tills allt gått ihop.

 

Montering av tårtan: Dela din tårtbotten i tre delar. Borsta bort ev överflöd av smulor. När du fyller din tårta med lemon curd behöver du först spritsa kanten på varje botten med cream cheese frosting så att du kan bygga på höjden och får en stabil tårta. Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du spacklar den med cream cheese frosting. För en snygg färgeffekt, färgade jag 1/3 av frostingen grön. Efter att ha spacklat hela tårtan med vit frosting klickar jag på grön frosting på olika ställen på tårtan och spacklar klickarna släta. Låt tårtan sedan stå i kylskåpet igen i ca 30 min medan du smälter och färgar chokladen och låter den svalna innan du dekorerar din tårta med den. Sen är det bara att dekorera som du känner för med maränger, godisar och rivet limeskal. Har du frosting över kan du dekorera med den med 🙂

 

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x