Daimsnittar

111 röster
daimsnittar

Härligt segmjuka daimsnittar som bara smäkter i munnen! Och jag skojar inte när jag säger att de är beroendeframkallande goda.

Kolasnittar är ett säkert drag om man vill baka något som många tycker om. Den här varianten med daimbitar är farligt god och jag rekommenderar starkt att göra dubbel sats av det här receptet för hemma hos oss var konkurrensen stor om den sista kakan haha.

kolakakor med daim

Den klassiska kolasnitten är lite sprödare än vad mina blir och det är för att jag älskar segheten som påminner om cookies som blir om man gräddar kakorna bara tills de får lite färg i kanterna och sen låter dem svalna på eftervärme på plåten. Det är rent utav tortyr att beskriva de här fantastiska kakorna när de har tagit slut för längesen. Provsmakarna gav hursomhelst högsta betyg och vill du baka dem själv så ger receptet 24 stycken…eller 48 om du gör dubbel sats 😉

Receptet ger 24 stycken daimsnittar.

Ingredienser:

100 g mjukt, rumstempererat smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

200 g daimbitar eller grovt hackad daimchoklad

hur man bakar daimsnittar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och daimbitar. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera.

TIPS!

  • Gör dessa daimsnittar glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
snittkakor med daim
Prenumerera
Notis om
guest
27 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Maria
1 år sedan

Hur blir dessa att frysa in?

Petra
Petra
1 år sedan

Vill bara dubbelkolla… 🤪 Det skall vara 200g daim? Alltså nästan 4 dubbeldaim?

Marie
Marie
1 år sedan

Hej! Mina kakor flöt ut och blev väldigt tunna. Kan jag låta ”längderna” vara en stund i kylen innan jag ställer in plåten i ugnen?

Isabelle
Isabelle
1 år sedan

Galet goda! 😍

Emelie
Emelie
1 år sedan

Låter så gott! Jag tåler inte dajm. Kan man använda annan sorts choklad som är mjölkfri och i så fall vilken mängd? Kan tänka mig att det blir segare med dajm.

Teres
Teres
8 månader sedan

Hej Camilla
Bakade dessa magiska kakor till min sons utflyktsdag dom gjorde successivt 🎉🎊 även bland kompisarna. Tack för alla underbara recept 🙏🏻

Nina
Nina
7 månader sedan

Jag hade dem i 19 minuter i ugnen och dem blev stenhårda. Det räcker nog med 15 min. Vanliga snittar brukar gräddas i endast 10 min.

Aggi43
Aggi43
3 månader sedan

Vad händer med kakorna om jag utesluter dajmen?

Camilla
Camilla
3 månader sedan

Godaste kakorna EVER!!!

Frida
Frida
3 månader sedan

Såhär blev mina efter 10 min i ugnen 🤔

66601DC8-9B78-468A-90C2-391A067B3956.jpeg
Maria
Maria
Svara på  Frida
2 månader sedan

Mina blev tyvärr också precis likadana efter 8minuter ):

Sarra
Sarra
Svara på  Frida
16 dagar sedan

Jag också efter 20min 😢😞 400g marabou 😭

Martin
Martin
2 månader sedan

Hej,
Kan man baka dessa utan daim? 🙂

Kajsa
Kajsa
2 månader sedan

Heeelt fantastiska! 😍

Semra
Semra
1 månad sedan

Mina blev perfekta 👍👍👍
Tack Camilla för den gudomligt goda receptet 😘❤⚘

inbound165745978.jpg
27
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x