Daimdrömmar

Det är något alldeles särskilt med drömmar. Den här klassiska småkakan funkar liksom alltid och är så god i sin enkelhet. Tack vare rapsoljan och hjorthronssaltet får den en underbart spröd konsistens. Har man ätit drömmar förut så vet man varför de kallas drömmar, de är drömgoda!

Något som tar den här härligt spröda småkakan till nya höjder är grovhackad daim! Man tror liksom inte att drömmar kan bli godare än vad de redan är. Sen äter man den här varianten och är såld. Jag bakar aldrig vanliga drömmar längre. Ska det va, så ska det vara med daim!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Daimdrömmar

Portioner: 30

Ingredienser

100 g rumsvarmt, mjukt smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl matolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
3 dubbeldaim à 55 g

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

100 g rumsvarmt, mjukt smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl matolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
3 dubbeldaim à 55 g

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Arbeta samman smör, strösocker och vaniljsocker till en krämig smet.
  3. Tillsätt matoljan lite i taget under konstant omrörning.
  4. Blanda hjortronsalt och vetemjöl i en skål. Sikta ner detta i smörblandningen och arbeta snabbt samman alltsammans bara precis tills dess att det
    går ihop till en deg.
  5. Grovhacka daimen och tillsätt den till degen. Arbeta in den bara precis tills den fördelat sig jämnt i degen.
  6. Täck två plåtar med bakplåtspapper.
  7. Dela degen i så många jämnstora bollar som du vill ha kakor.
  8. Fördela bollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum (kakorna flyter ut under gräddning).
  9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 20 minuter.
  10. Låt kakorna svalna på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i lufttät burk i rumstemperatur.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Arbeta samman smör, strösocker och vaniljsocker till en krämig smet.
  3. Tillsätt matoljan lite i taget under konstant omrörning.
  4. Blanda hjortronsalt och vetemjöl i en skål. Sikta ner detta i smörblandningen och arbeta snabbt samman alltsammans bara precis tills dess att det
    går ihop till en deg.
  5. Grovhacka daimen och tillsätt den till degen. Arbeta in den bara precis tills den fördelat sig jämnt i degen.
  6. Täck två plåtar med bakplåtspapper.
  7. Dela degen i så många jämnstora bollar som du vill ha kakor.
  8. Fördela bollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum (kakorna flyter ut under gräddning).
  9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 20 minuter.
  10. Låt kakorna svalna på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i lufttät burk i rumstemperatur.

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annagreta kristofersson
Annagreta kristofersson
3 years ago

Ätit hos min dotter. Såå goda👌

Perly
Perly
3 years ago

Fick lov att halvera tiden i ugnen (de var skapligt brända efter 15minuter) men iövrigt blev de toppen. 🤗

Alva
Alva
3 years ago

Drömmarna blev så spröda och goda!

Last edited 3 years ago by Alva
Sofie
Sofie
3 years ago

Bästa kakan enligt mig, perfekt att ha i frysen i källaren så man kan smygäta samtidigt som man fixar med tvätten 🙈

Martin
Martin
2 years ago

Går det bra med typ rapsolja?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?