Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
- Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Ha sedan i de resten av vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en en deg.
- Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
- Rulla degen till 24 lika stora bollar och fördela i en minimuffinsplåt.
- Grädda dem mitten av ugnen i ca 12 minuter.
- Gör ett hål i mitten medan de fortfarande är varma. Enklast är det att göra detta med t.ex handtaget på en kavel eller liknande.
- Fyll cookiecupsen med dulce de leche och låt sedan alltsammans svalna medan du gör chokladglasyren.
- Grovhacka 100 g mörk choklad och lägg i en värmetålig skål.
- Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är påväg att börja koka. Då tar du bort kastrullen från värmen och häller
vispgrädden över chokladen.
- Låt stå i fem minuter innan du rör om till en jämn smet.
- Täck dulce de lechen i cookiecupsen med chokladglasyren och garnera med flingsalt.
- Låt cookie cupsen stå i kylskåpet tills chokladen stelnat.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Spännande kakor, det här måste testas!! 😊
Går dom att frysa tror du?
Hejhej! Förlåt för sent svar. Det går jättebra! <3
Går de att göra äggfria?:)