Cookie cups med chokladbollsfyllning

cookiecupschokladbollar.jpg

Cookie cups är bland det godaste som finns! Idag fyllde jag mina med chokladbollssmet. Ni vet ju redan hur det är med mig och chokladbollar. Jag kallas ju liksom inte Chokladbollscamilla utan anledning haha. Sist jag bakade cookie cups så fyllde jag dem med dulce de leche men idag blev det chokladbollssmet och nu kan jag inte bestämma mig för vad som är godast!

Cookie cups är en perfekt liten kaka med stor smakupplevelse. Jag bakar mina i en mini muffinsplåt och då blir det verkligen perfekta munsbitar!

Receptet ger 24 stycken cookie cups med chokladbollssmet.

Ingredienser (cookie cups):

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1,75 dl brunt farinsocker strö

1 rumstempererat ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i de resten av vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en en deg.
  5. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Rulla degen till 24 lika stora bollar och fördela i en minimuffinsplåt.
  7. Grädda dem mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  8. Gör ett hål i mitten medan de fortfarande är varma. Enklast är det att göra detta med t.ex handtaget på en kavel eller liknande.

cookiecupschokladbollar_stegförsteg.jpg

Ingredienser (chokladbollsfyllning):

100 g mjukt smör

1 dl kakao

1,5 dl strösocker

3 dl havregryn

3 msk kallt kaffe

100 g mörk choklad och 1 dl vispgrädde till glasyren

kokosflingor till garnering

 

Gör såhär:

  1. Grovhacka 100 g mörk choklad och lägg i en värmetålig skål.
  2. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är påväg att börja koka. Då tar du bort kastrullen från värmen och häller vispgrädden över chokladen.
  3. Låt stå i fem minuter innan du rör om till en jämn smet.
  4. Lägg smör, kakao, strösocker, havregryn och kallt kaffe i en matberedare. Mixa samman till en en krämig smet.
  5. Fyll en spritspåse med chokladbollssmeten och fyll varje cookie cup med den.
  6. Täck chokladbollssmeten med chokladglasyren och garnera med kokosflingor.
  7. Låt cookie cupsen stå i kylskåpet tills chokladen stelnat.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

9 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sophie
Sophie
2 år sedan

Kan man göra dom äggfria genom att utesluta ägget bara?

Narjes
Narjes
2 år sedan

Kan man ha i mjölkchoklad iställer för mörk choklad

Carina
Carina
11 månader sedan

Kan man göra dom glutenfria genom att byta vetemjölet rakt av mot glutenfri mix ?

Helena
Helena
9 månader sedan

Lossnar de lätt från minimuffinsformen?

Amanda
Amanda
5 månader sedan

Tror du att man kan frysa in dem eller det blir sådär?

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x