Cookie cups med chokladbollsfyllning

Cookie cups är bland det godaste som finns! Idag fyllde jag mina med chokladbollssmet. Ni vet ju redan hur det är med mig och chokladbollar. Jag kallas ju liksom inte Chokladbollscamilla utan anledning haha. Sist jag bakade cookie cups så fyllde jag dem med dulce de leche men idag blev det chokladbollssmet och nu kan jag inte bestämma mig för vad som är godast!

Cookie cups är en perfekt liten kaka med stor smakupplevelse. Jag bakar mina i en mini muffinsplåt och då blir det verkligen perfekta munsbitar!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Cookie cups med chokladbollsfyllning

Portioner: 24

Ingredienser

Ingredienser (cookie cups):
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Ingredienser (chokladbollsfyllning):
100 g mjukt smör
1 dl kakao
1,5 dl strösocker
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
100 g mörk choklad och 1 dl vispgrädde till glasyren
kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Ingredienser (cookie cups):
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Ingredienser (chokladbollsfyllning):
100 g mjukt smör
1 dl kakao
1,5 dl strösocker
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
100 g mörk choklad och 1 dl vispgrädde till glasyren
kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i de resten av vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en en deg.
  5. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Rulla degen till 24 lika stora bollar och fördela i en minimuffinsplåt.
  7. Grädda dem mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  8. Gör ett hål i mitten medan de fortfarande är varma. Enklast är det att göra detta med t.ex handtaget på en kavel eller liknande.
  9. Fyllning: Grovhacka 100 g mörk choklad och lägg i en värmetålig skål.
  10. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är påväg att börja koka. Då tar du bort kastrullen från värmen och häller
    vispgrädden över chokladen.
  11. Låt stå i fem minuter innan du rör om till en jämn smet.
  12. Lägg smör, kakao, strösocker, havregryn och kallt kaffe i en matberedare. Mixa samman till en en krämig smet.
  13. Fyll en spritspåse med chokladbollssmeten och fyll varje cookie cup med den.
  14. Täck chokladbollssmeten med chokladglasyren och garnera med kokosflingor.
  15. Låt cookie cupsen stå i kylskåpet tills chokladen stelnat.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i de resten av vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en en deg.
  5. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Rulla degen till 24 lika stora bollar och fördela i en minimuffinsplåt.
  7. Grädda dem mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  8. Gör ett hål i mitten medan de fortfarande är varma. Enklast är det att göra detta med t.ex handtaget på en kavel eller liknande.
  9. Fyllning: Grovhacka 100 g mörk choklad och lägg i en värmetålig skål.
  10. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är påväg att börja koka. Då tar du bort kastrullen från värmen och häller
    vispgrädden över chokladen.
  11. Låt stå i fem minuter innan du rör om till en jämn smet.
  12. Lägg smör, kakao, strösocker, havregryn och kallt kaffe i en matberedare. Mixa samman till en en krämig smet.
  13. Fyll en spritspåse med chokladbollssmeten och fyll varje cookie cup med den.
  14. Täck chokladbollssmeten med chokladglasyren och garnera med kokosflingor.
  15. Låt cookie cupsen stå i kylskåpet tills chokladen stelnat.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sophie
Sophie
3 years ago

Kan man göra dom äggfria genom att utesluta ägget bara?

Narjes
Narjes
3 years ago

Kan man ha i mjölkchoklad iställer för mörk choklad

Carina
Carina
2 years ago

Kan man göra dom glutenfria genom att byta vetemjölet rakt av mot glutenfri mix ?

Helena
Helena
1 year ago

Lossnar de lätt från minimuffinsformen?

Amanda
Amanda
1 year ago

Tror du att man kan frysa in dem eller det blir sådär?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?