Cookie blondies

Fotograf: Ulrika Pousette

Cookie blondies är ett ljuvligt äktenskap mellan chocolate chip cookies och fudge brownies.

Inlägget innehåller reklam för min webbshop.

Cookie blondies är ett lite snabbare, smidigare och enklare sätt att baka chocolate chip cookies på som skärs i bitar och är beroendeframkallande goda. Dessutom har de den där härliga segheten och fudgy-konsistensen som en brownie har, men med smak av chocolate chip cookies. Det bästa av två världar.

Denna kaka bakas bäst i min lilla långpanna med måtten 20×30 cm. Du hittar en sån HÄR!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Cookie blondies

Portioner: 16

Ingredienser

150 g smör
2,5 dl brunt farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3,5 dl vetemjöl
150 g mörk choklad (55% kakaohalt)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 16st

Ingredienser

150 g smör
2,5 dl brunt farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3,5 dl vetemjöl
150 g mörk choklad (55% kakaohalt)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en kvadratisk form med måtten 20×30 cm och ger 16 bitar cookie blondies.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. Häll över det smälta smöret i en bunke och tillsätt farinsocker och strösocker. Vispa ihop med hjälp av en elvisp.
  4. Tillsätt ägg, vaniljsocker och salt. Vispa lite till.
  5. Ha till sist ner vetemjölet och vispa bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  6. Grovhacka den mörka chokladen och vänd ner det i smeten (spara lite av chokladen att garnera med).
  7. Häll upp smeten i formen, bred ut den i ett jämnt lager. Vänta med att garnera med choklad till EFTER den gräddats i ugnen.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-35 minuter eller tills ytan av kakan är skrynklig och en provsticka kommer ut kladdig.
  9. Ta ut kakan ur ugnen och garnera med grovhackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm.
  10. Låt dina cookie blondies svalna helt och hållet i rumstemperatur innan du skär upp i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en kvadratisk form med måtten 20×30 cm och ger 16 bitar cookie blondies.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. Häll över det smälta smöret i en bunke och tillsätt farinsocker och strösocker. Vispa ihop med hjälp av en elvisp.
  4. Tillsätt ägg, vaniljsocker och salt. Vispa lite till.
  5. Ha till sist ner vetemjölet och vispa bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  6. Grovhacka den mörka chokladen och vänd ner det i smeten (spara lite av chokladen att garnera med).
  7. Häll upp smeten i formen, bred ut den i ett jämnt lager. Vänta med att garnera med choklad till EFTER den gräddats i ugnen.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-35 minuter eller tills ytan av kakan är skrynklig och en provsticka kommer ut kladdig.
  9. Ta ut kakan ur ugnen och garnera med grovhackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm.
  10. Låt dina cookie blondies svalna helt och hållet i rumstemperatur innan du skär upp i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.1 8 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Leia
Leia
1 year ago

Hur gör man så att chokladen ligger i bitar på kakan och ser smälta ut som på bilden?

Amanda
Amanda
1 year ago

Ska man använda sig av elvisp i hela receptet eller bara när man vispar socker och smör?

Johanna
Johanna
1 year ago

Hej! Kan jag göra denna i en rund form som är 23 cm i diamanter för att kunna få ”tårtbitar” ist?

Jenny
Jenny
1 year ago

De är grym 🥰 Men jag saknar att du förr skrev mått om man skulle höra dem glutenfria. Snälla kan du inte fortsätta med det? 🙏
Kram fina och trevlig helg 💕

Maria
Maria
1 year ago

Farligt goda!!!😍 smakar precis som cookie doughn i Ben and Jerry glassen!!

Nellie Lindby
Nellie Lindby
1 year ago

Jag gjorde glutenfria! Använde 5 dl lailas gula mjölmix. Blev toppenbra!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?