Cookie blondies

38 röster
cookie blondies
Cookie blondies är ett ljuvligt äktenskap mellan chocolate chip cookies och fudge brownies.
Foto: Ulrika Pousette

Cookie blondies är ett lite snabbare, smidigare och enklare sätt att baka chocolate chip cookies på som skärs i bitar och är beroendeframkallande goda. Dessutom har de den där härliga segheten och fudgy-konsistensen som en brownie har. Men med smak av chocolate chip cookies. Det bästa av två världar.

Receptet bakas i en kvadratisk form med måtten 20×20 cm och ger 16 bitar cookie blondies.

Ingredienser:

150 g smör

2,5 dl brunt farinsocker

1 dl strösocker

2 ägg

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

3,5 dl vetemjöl

150 g mörk choklad (55% kakaohalt)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en form med måtten 20×20 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. Häll över det smälta smöret i en bunke och tillsätt farinsocker och strösocker. Vispa ihop med hjälp av en elvisp.
  4. Tillsätt ägg, vaniljsocker och salt. Vispa lite till.
  5. Ha till sist ner vetemjölet och vispa bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  6. Grovhacka den mörka chokladen och vänd ner det i smeten (spara lite av chokladen att garnera med).
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-35 minuter eller tills ytan av kakan är skrynklig och en provsticka kommer ut kladdig.
  8. Ta ut kakan ur ugnen och garnera med grovhackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm.
  9. Låt dina cookie blondies svalna helt och hållet i rumstemperatur innan du skär upp i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x