Receptet bakas i en kvadratisk form med måtten 20×30 cm och ger 16 bitar cookie blondies.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
- Häll över det smälta smöret i en bunke och tillsätt farinsocker och strösocker. Vispa ihop med hjälp av en elvisp.
- Tillsätt ägg, vaniljsocker och salt. Vispa lite till.
- Ha till sist ner vetemjölet och vispa bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
- Grovhacka den mörka chokladen och vänd ner det i smeten (spara lite av chokladen att garnera med).
- Häll upp smeten i formen, bred ut den i ett jämnt lager. Vänta med att garnera med choklad till EFTER den gräddats i ugnen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-35 minuter eller tills ytan av kakan är skrynklig och en provsticka kommer ut kladdig.
- Ta ut kakan ur ugnen och garnera med grovhackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm.
- Låt dina cookie blondies svalna helt och hållet i rumstemperatur innan du skär upp i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hur gör man så att chokladen ligger i bitar på kakan och ser smälta ut som på bilden?
Ska man använda sig av elvisp i hela receptet eller bara när man vispar socker och smör?
Hej! Kan jag göra denna i en rund form som är 23 cm i diamanter för att kunna få ”tårtbitar” ist?
De är grym 🥰 Men jag saknar att du förr skrev mått om man skulle höra dem glutenfria. Snälla kan du inte fortsätta med det? 🙏
Kram fina och trevlig helg 💕
Farligt goda!!!😍 smakar precis som cookie doughn i Ben and Jerry glassen!!
Jag gjorde glutenfria! Använde 5 dl lailas gula mjölmix. Blev toppenbra!