Receptet bakas i en kvadratisk form med måtten 20×30 cm och ger 16 bitar cookie blondies.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
- Häll över det smälta smöret i en bunke och tillsätt farinsocker och strösocker. Vispa ihop med hjälp av en elvisp.
- Tillsätt ägg, vaniljsocker och salt. Vispa lite till.
- Ha till sist ner vetemjölet och vispa bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
- Grovhacka den mörka chokladen och vänd ner det i smeten (spara lite av chokladen att garnera med).
- Häll upp smeten i formen, bred ut den i ett jämnt lager. Vänta med att garnera med choklad till EFTER den gräddats i ugnen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-35 minuter eller tills ytan av kakan är skrynklig och en provsticka kommer ut kladdig.
- Ta ut kakan ur ugnen och garnera med grovhackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm.
- Låt dina cookie blondies svalna helt och hållet i rumstemperatur innan du skär upp i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Hur gör man så att chokladen ligger i bitar på kakan och ser smälta ut som på bilden?
Ska man använda sig av elvisp i hela receptet eller bara när man vispar socker och smör?
Hej! Kan jag göra denna i en rund form som är 23 cm i diamanter för att kunna få ”tårtbitar” ist?
De är grym
Men jag saknar att du förr skrev mått om man skulle höra dem glutenfria. Snälla kan du inte fortsätta med det? 

Kram fina och trevlig helg
Farligt goda!!!
smakar precis som cookie doughn i Ben and Jerry glassen!!
Jag gjorde glutenfria! Använde 5 dl lailas gula mjölmix. Blev toppenbra!