Citrontryfflar med vit choklad

Idag är det fredag vilket hemma hos oss är lika med fredagsgodis! Iallafall för min fyraåring, själv är jag mer för choklad och bakelser än just lösgodis. Ska jag dock äta godis så äter jag helst hemmagjort sådant och dessa syrliga citrontryfflar med vit choklad är en riktigt storfavorit.

Jag bakade dessa första gången förra året och då var ni sååå många som tyckte om receptet. Idag gjorde jag dem igen och uppdaterade receptet lite. Det här receptet ger större tryfflar, 12 stycken 🙂 Ha dock i åtanke att olika sorter av vit choklad beter sig olika, är tryffelsmeten för lös när det är dags att rulla den i bollar kan du tillsätta 50-100 g mer vit choklad i smeten för att den ska vara formbar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Citrontryfflar med vit choklad

Portioner: 12

Ingredienser

400 g vit choklad
150 g smör
6 msk vispgrädde
rivet skal från 2 citroner
florsocker för garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

400 g vit choklad
150 g smör
6 msk vispgrädde
rivet skal från 2 citroner
florsocker för garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål tillsammans med smör och vispgrädde. Smält alltsammans i micro med 30 sekundersintervaller, blanda mellan, tills du får en fin och jämn smet.
  2. Tillsätt rivet citronskal. Blanda och låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet i minst 2 timmar.
  3. Använd en sked för att skopa upp jämnstora tryffelbollar. Rulla till en jämn form med hjälp av händerna och rulla dem sedan i florsocker.
  4. Kan serveras direkt men förvaras annars i kylskåpet!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål tillsammans med smör och vispgrädde. Smält alltsammans i micro med 30 sekundersintervaller, blanda mellan, tills du får en fin och jämn smet.
  2. Tillsätt rivet citronskal. Blanda och låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet i minst 2 timmar.
  3. Använd en sked för att skopa upp jämnstora tryffelbollar. Rulla till en jämn form med hjälp av händerna och rulla dem sedan i florsocker.
  4. Kan serveras direkt men förvaras annars i kylskåpet!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?