Citronsnittar

En riktigt fräsch variant på klassiska kolasnittar är dessa syrliga citronsnittar! Det är helt enkelt kolasnittar fyllda med massor av lemon curd. Så himla gott!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Citronsnittar

Portioner: 24

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ca 1 dl lemon curd – köpt eller gör egen, recept HÄR!

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ca 1 dl lemon curd – köpt eller gör egen, recept HÄR!

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  4. Arbeta ihop bara precis tills det blir en smidig deg.
  5. Rulla degen till två längder, lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Gör en grop längs med mitten på längderna och lägg lemon curd i urgröpningen.
  7. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
  8. Låt längderna svalna lite innan du skär den på snedden i ca 12 bitar. Är de fortfarande mjuka så kan du ställa dem en stund i kylskåpet för att sätta sig.
  9. Förvaras i lufttät burk, torrt och svalt.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  4. Arbeta ihop bara precis tills det blir en smidig deg.
  5. Rulla degen till två längder, lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Gör en grop längs med mitten på längderna och lägg lemon curd i urgröpningen.
  7. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
  8. Låt längderna svalna lite innan du skär den på snedden i ca 12 bitar. Är de fortfarande mjuka så kan du ställa dem en stund i kylskåpet för att sätta sig.
  9. Förvaras i lufttät burk, torrt och svalt.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lydia
Lydia
3 years ago

OK att frysa? 🙂 Tack för superrecept!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?