Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
- Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Arbeta ihop bara precis tills det blir en smidig deg.
- Rulla degen till två längder, lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
- Gör en grop längs med mitten på längderna och lägg lemon curd i urgröpningen.
- Grädda längden i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
- Låt längderna svalna lite innan du skär den på snedden i ca 12 bitar. Är de fortfarande mjuka så kan du ställa dem en stund i kylskåpet för att sätta sig.
- Förvaras i lufttät burk, torrt och svalt.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
OK att frysa? 🙂 Tack för superrecept!
Går utmärkt att frysa! ☺️