Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
- Nyp ihop alla ingredienserna till botten till en deg. Täck din långpanna med bakplåtspapper och tryck ut degen på botten av långpannan.
- Nagga hål med gaffel i botten och förgrädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den inte längre är glansig.
- Under tiden kan du göra fyllningen. Vispa ihop ägg och strösocker i en bunke med ballongvisp. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker och vispa lite till.
- Ha till sist i citronskal och citronsaft. Vispa till en jämn smet.
- Häll upp fyllningen över botten och grädda kakan i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills fyllningen stelnat. Låt kakan svalna helt och hållet innan du skär upp kakan i bitar och pudrar florsocker över.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Åh vilken god kaka!
Tack fina 💕
Önskar göra denna glutenfri till dotterns studentfest. Hur mycket gf mjölmix istället för vetemjöl?
Hejhej, har tyvärr inte hunnit testa baka denna glutenfri ännu, men säg gärna till om du prövar dig på det och berätta hur det gick ☺️
Hej! Kan man baka denna några dagar i förväg alternativt frysa? 😊
Hejhej, ursäkta sent svar. Det går jättebra! 🥰