Citronrulltårta

Fluffig rulltårta med god fyllning är väl ändå livet. Idag blev det den här varianten fullproppad med citron. Rulltårtsbotten med citronskal som fylls med silkeslen och härligt sötsyrlig lemon curd. Tycker ni om citron så kommer ni att ÄLSKA den här rulltårtan.

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger en prinsessrulltårta på 10-12 bitar. Ni bara måste prova!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Citronrulltårta

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (rulltårta):
3 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl maizena eller potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
rivet skal från 1 citron
1-2 msk strösocker att vända rulltårtan på
2 dl lemon curd

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (rulltårta):
3 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl maizena eller potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
rivet skal från 1 citron
1-2 msk strösocker att vända rulltårtan på
2 dl lemon curd

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtsbotten och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  4. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills att den fått en gyllenbrun färg.
  5. Vänd upp rulltårtan på ett nytt bakplåtspapper som du strött strösocker på. Lägg en ren kökshandduk under det nya bakplåtspappret medan den fortfarande är varm. Ta försiktigt bort det gamla bakplåtspappret (pensla med lite kallt vatten om det inte lossnar) och rulla in rulltårtsbotten i kökshandduken. Låt svalna helt och hållet.
  6. Rulla upp botten och bre på lemon curden.
  7. Rullla ihop botten och servera direkt eller ställ den i kylskåpet för att gotta sig tills du blir fikasugen.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtsbotten och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  4. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills att den fått en gyllenbrun färg.
  5. Vänd upp rulltårtan på ett nytt bakplåtspapper som du strött strösocker på. Lägg en ren kökshandduk under det nya bakplåtspappret medan den fortfarande är varm. Ta försiktigt bort det gamla bakplåtspappret (pensla med lite kallt vatten om det inte lossnar) och rulla in rulltårtsbotten i kökshandduken. Låt svalna helt och hållet.
  6. Rulla upp botten och bre på lemon curden.
  7. Rullla ihop botten och servera direkt eller ställ den i kylskåpet för att gotta sig tills du blir fikasugen.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.7 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?