Citronprinsess

Att jag älskar prinsesstårta är ingen hemlighet och jag funderar hela tiden på olika sätt man kan göra den på. I dagarna blev jag sugen på att göra en liten syrligare variant och det ledde till den här citronprinsesstårtan. Alltså, en prinsesstårta med lemon curd istället för vaniljkräm.

Gillar du bakvekr med citron så kommer du att älska den här prinsesstårtan med citronfyllning. Citron, hallon, grädde i fluffiga bottnar. En riktigt drömmig prinsesstårta helt enkelt!

Tårtbotten:

Ta fram tre lika stora glas. Fyll ett av dem med 4 stora ägg. Nästa glas fyller du upp med vetemjöl så att det är lika fyllt som glaset med ägg. Gör detsamma med strösocker för det tredje glaset. Tillsätt även 2 tsk bakpulver till glaset med vetemjöl. Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott. Smöra en form och klä kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen. Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt tårtbotten svalna helt och hållet innan du delar och fyller den.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Citronprinsess

Portioner: 6-8

Ingredienser

Fyllning:
1-2 dl hallonsylt
1-2 dl lemon curd
3 dl kylskåpskall vispgrädde att spackla med
1 nypa bakpulver till grädden
500 g marsipan (gärna gul)
maizena till utkavling
florsocker och marsipanros att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Fyllning:
1-2 dl hallonsylt
1-2 dl lemon curd
3 dl kylskåpskall vispgrädde att spackla med
1 nypa bakpulver till grädden
500 g marsipan (gärna gul)
maizena till utkavling
florsocker och marsipanros att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm.

  1. Vispa upp grädden tillsammans med bakpulvret. Spackla din tårta med grädden och låt den stå i kylskåpet medan du kavlar ut marsipanen.
  2. Kavla ut marsipanen på en yta med maizena och täck din tårta med marsipanen.
  3. Dekorera med en marsipanros (se nedan för steg för steg) och florsocker. Servera direkt eller förvara den i kylskåpet.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm.

  1. Vispa upp grädden tillsammans med bakpulvret. Spackla din tårta med grädden och låt den stå i kylskåpet medan du kavlar ut marsipanen.
  2. Kavla ut marsipanen på en yta med maizena och täck din tårta med marsipanen.
  3. Dekorera med en marsipanros (se nedan för steg för steg) och florsocker. Servera direkt eller förvara den i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Arnela
Arnela
2 years ago

Är maizena och majsstärkelse samma sak? 😍

Carro
Carro
2 years ago

Alltså jag älskar detta receptet! Det blev så gott!! 😍 Men är det inte en operatårta om det är bär i? 🫣

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?