Idag blev jag sugen på något riktigt syrligt! Jag är ju redan upp över öronen förälskad i key lime pie och testade att göra en variant med citron istället. En enkel citronmarängpaj! Alltså det blev bara så himla fräscht och gott. Nu har jag liksom två favoritpajer. Key lime pie och sen den här krämiga citronpajen. Sprött pajskal och krämig, sötsyrlig citronfyllning och härlig maräng. A perfect match!
Äggvitorna som blev över använde jag såklart till toppingen. För vi alla vet ju att citron och maräng är ett fantastiskt par. Dessutom är den här pajen väldigt enkel att göra! Den aktiva arbetstiden är max 20 minuter.
Hej! jag undrar om pajen går att förberedda innan? Eller om pajskalet blir dåligt?
Hejhej! Funkar utmärkt 🙂
Finns det ett laktosfritt alternativ till den kondenserade mjölken? 🙂
Hejhej! Förlåt för sent svar, här har du recept på laktosfri kondenserad mjölk https://mykitchenstories.se/sotad-kondenserad-mjolk/ 🥰
Hej fina Camilla! Som en följdfråga undrar jag om man kan förbereda pajen och toppa med maräng redan dagen innan?
Planerar att bjuda på denna tårta vid midsommarfirandet imorgon!
Kram,
Ida 🙂
Går det även att förberera marängen innan och att man sen bara spritsar på den innan servering? 🙂 Tack på förhand!
Hejhej! Nej tyvärr, den behöver på ganska snart efter att man gjort marängen.
Kan man ha grädde på toppen istället för maräng? Hur länge håller det sig isf? Tänker så inget börjar vätska osv
Funkar utmärkt 🙂
[…] vaniljglass och den slutgiltiga glassen blir lite ljusbrun eller när man bakar key lime pie eller citronmarängpaj och fyllningen går åt det beiga hållet. Men vad gör det om man kan äta utan att få ont i […]
Kan man göra denna paj i små en portionsformar?
Funkar utmärkt 🙂
Hej!
Älskar receptet, jag undrar om man kan fördubbla satsen? och hur lång tiden skulle vara på gräddningen? har nämligen en form på 28cm omkrets. Vill ha den lika hög som på bilderna 🙂 tacksam för svar!
Hejhej! Du kan dubbla utan problem, tar du en 28 cm-form så är det samma gräddningtid 🙂
Hej!
Hur är det att frysa denna tror du? Tänker om den går att frysa i 2-3 veckor utan själva marängen på. Ser väldigt gos ut!
Hejhej! Funkar utmärkt, bara täck den ordentligt i kylen 🙂
Hej,vilket jättebra recept!
Nu njuter vi Camillas citronmarängpaj på vår pandemi isolerade Ö,Lanzarote.
Tack för att du låter oss ta del av ditt kunnande och för att det alltid är lika roligt att se på din Webb-TV.
Låter helt underbart <3
Hej
Finns det något bra alternativ till den kondenserad mjölk då vi har mjölkproteinallergi i familjen
Tack
Hej!
Går det att bränna marängen på något annat sätt, om man inte äger en brännare? I vissa andra recept har jag läst att man kan ha bakverket överst i ugnen med öppen lucka..?
Under också det!:)
Kan man ha nånting annat än just citron?
Hej
Undrar hur länge iförväg man kan sätta på marängen utan att den blir ful och blöt. Ska ha med till Jobbet men behöver göra allt klart kvällen innan.Går det eller blir marängen dålig?
Godaste pajen nånsin är det iaf !!
Kunde inte bli av med kristallerna i marängen. För kallt vattenbad? Vispa längre? Annars super gott!
Precis, testa öka värmen eller låta den stå över vattenbadet längre 🙂
Hej
Måste det vara digestivekex eller kan man använda andra? Exempelvis, Mariekex?
Låter jättegott!
Kan man ersätta kondenserad mjölk med något annat för att göra en mjölkfri variant?
Hejhej! Tack 😍 och förlåt för sent svar! Du kan koka din egen https://mykitchenstories.se/sotad-kondenserad-mjolk/
Hej! Går det att förbereda allt dagen innan och bränna av marängen precis innan servering?
Hejhej! Bättre att vänta med att göra marängen tills det är dags att bränna av den 🙂
Så himla god!! Gjort en gång tidigare men har inte hittat receptet igen förrän nu
😍😁
Jag säger bara tusen tack Camilla för ett fantastiskt gott recept 🍋😍! Gjorde denna paj igår, magiskt god 😋
Åh vad glad jag blir att du gillade den! 😍 Tack själv!
Tack för receptet! De va jätte gott 😍👍
Wow så fin!
Hej, kan man göra marängen dagen innan och låta den stå i kylen över natten? Tack!
Har alltid älskat citronpaj, men kan inte längre äta ägg😢. Går fyllningen att göra utan ägg?
Hejhej, ursäkta sent svar. Ingenting jag testat själv ännu, tyvärr! <3
Finns det något annat sätt att bränna av marängen om man inte har en brännare?
På grillfrunktionen i ugnen, högst upp på ca 200 grader i några minuter under uppsyn 🙂
Hej!
Kan man byta ut den kondenserade mjölken mot något annat? Jag är laktosintolerant. Jag provade koka egen men den blev inte bra. Kan man ha i vegansk kola som man kokar själv eller blir det fel?
Mvh Rima
Hej!
Bakade ditt recept citronmaräng paj. Blev god men lite väl för söt. Kan man byta ut den kondenserade söta mjölken mot osötat kondenserad mjölk? Och då själv till sätta sötma?
Hejhej, förlåt för sent svar. Det borde man kunna göra! Lycka till 🙂
Kan man ha på marängen och bränna den på morgonen och sedan förvara den i kylen tills på eftermiddagen eller blir marängen konstig då? Tänkte testa den nu i veckan 😊
Hej! Hur länge klara sig pajen med brännd maräng i kylen? Och hur blir marängen om den kyls efter den bränts?
Har tänkt göra i portionsformar, och ska servera den på två dagar. 🙊 Funkar det att göra maräng på alla formarna dag 1 eller ska jag göra ny maräng dag 2 till de som ska serveras den dagen?
Hur hade du gjort? 🙂
Tacksam för svar!! ❤
Hej hur kommer det sig att du säger olika temperaturer i videon och sen står där andra i receptet?
Hejhej! Förlåt för sent svar, tack för att du uppmärksammade detta, det är nu uppdaterat 😊
Måste man ha stora äggulor. För att jag har massa små egg och jag vet inte vart man köper stora.
Om du har små äggulor så kan du köra på 7-8 stycken istället 🥰
Hej!
Stämmer graderna på ugnen här? Det är tvärtom i din YouTube video ☺️
Hejhej! Förlåt för sent svar, tack för att du uppmärksammade detta, det är nu uppdaterat 😊
Mitt pajskal stelnade aldrig🙁
Det blir aldrig helt hårt och fyllningen gör så att den stabiliserar sig lite 🥰
Hej! Mycket vispande på maräng ingen risk att man råkar vispar för länge? Ser man kristallerna? Och hur länge på värmen? Har försökt att göra maräng så många gånger 😂😂
Hejhej! Över vattenbadet vill du inte vispa för hårt, utan försiktigt med handvisp annars finns det risk för att den blir grynig men när du inte har den över vattenbad kan du vispa hur länge somhelst 🥰
Okej! Då skall jag försöka tack! Sedan hur länge kan jag hålla den i kylen innan den måste ätas?
Får inte till det alls med vattenbad sockret smälter ej:(
Har ingen brännare, går det ett fixa i ugn eller hur blir det utan att bränna?
Hejhej, det går att bränna av i ugnen – på med hög värme, gärna grill funktion. Men man får passa sig, det går jättefort!☺️
Hej! Kan man ha på marängen någon timme innan man bränner av den och förvara i kylen?:)
Hejhej! Det går bra 😊
Galet god och en succé på jobbet! Absolut en favorit!
Vad kul att höra! 👏🏼🤩
Hej, går det bra att lägga marängen på pajen (efter att pajen svalnat i kylen) och bränna av för att sedan lägga i kylen igen tills det är dags för servering? Vill helst göra klart allt under eftermiddagen och ta med mig till middag på kvällen.
Hejhej, det går bra. Lycka till! ☺️
Hej Låter gott, kan man vispa marängsmeten innan och låta den stå i kylskåp
Hejhej! Nej, tyvärr den behöver läggas på direkt ❤️
Vad är citronzest??
Hejhej, det är när man river av skalet på en citron, endast det gula på skalet då det vita under är väldigt besk i smaken 🥰
Hej! Vi tyckte inte receptet var så enkelt då det verkar som att man behöver en brännare. Vi prövar med att stoppa in den i ugnen igen. Vi är ovana marängbakare.
Hejhej, det går jättebra att bränna av maräng i ugnen på hög värme – det går snabbt i svängarna dock, så man får vara uppmärksam så man inte bränner av den för mycket. Hoppas att det gick bra 🥰
Vad gör jag om fyllningen är för lös och inte vill bli fast? 😔 använde kondenserad kokosmjölk istället pga mjölkproteinallergi.
Super sent svar, men jag har gjort liknande och smeten blir fast efter att den vart i ugnen och sedan svalnat.
Varför är det 10 äggulor i den med rabarber och 5 i denna? Är den andra ”vattnigare” 😊😊?
Hej!
Vad kan man använda istället för kondenserad mjölk? Skriv gärna alternativ i recepten direkt, bra för oss som är laktosintoleranta eller mjölkallergiker
Hej! Jag testade göra detta recept och bytte ut burken med kondenserad mjölk med egengjort laktosfri utifrån ditt recept. När jag blandade äggulorna med den laktosfria kondenserade mjölken så blev det helt grynigt, nästan som att sockret kristalliserade sig i konsistensen. Hur kommer det sig? Den kondenserade mjölken var rumstemperatur och äggen strax under när de vispades ihop försiktigt.
Har gjort detta recept förut med ”vanlig” kondenserad mjölk och alltid blivit jättenöjd.
Hur gör jag denna glutenfri? 🙂
Är den lika god att göra själva pajen med fyllningen dagen innan och sedan marängen samma dag dagen efter?
Det går jättebra att förbereda den så! ☺️