Citronbiskvier

Jag är inne i en citrusperiod just nu. Jag vill smaksätta typ alla bakverk med citron och lime. Ett bakverk som passar extra bra att smaksätta med syrliga smaker är biskvi! Citronsmörkrämen som de här biskvierna är fylld med är riktigt fräsch och fluffig och gör biskviätandet till en härligt sötsyrlig upplevelse. Perfekt för oss som har svårt för en tung smörkräm!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Citronbiskvier

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (botten):
140 g mandelmassa
5 msk strösocker
1 äggvita

Ingredienser (citronsmörkräm):
0.75 dl strösocker
0,75 dl vatten
3 äggulor
150 g mjukt, rumstempererat smör
rivet skal från två citroner
ev. gul pastafärg
250 g vit choklad att doppa biskvierna i

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
140 g mandelmassa
5 msk strösocker
1 äggvita

Ingredienser (citronsmörkräm):
0.75 dl strösocker
0,75 dl vatten
3 äggulor
150 g mjukt, rumstempererat smör
rivet skal från två citroner
ev. gul pastafärg
250 g vit choklad att doppa biskvierna i

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt och blanda ihop det med strösockret.
  3. Blanda ner äggvitan tills du får en jämn och klumpfri smet.
  4. Spritsa eller klicka ut runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  6. Låt de svalna helt och hållet innan du fyller dem med smörkräm.
  7. Citronsmörkräm: Lägg strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp tills sockerkristallerna smält.
  8. Ta bort kastrullen från värmen. Vispa upp äggulorna lätt med en gaffel och häll ner dem i socker- och vatten blandningen. Rör om till en jämn smet och häll upp i en bunke för att svalna.
  9. Riv ner citronskalet och rör om.
  10. Klicka ner lite smör i taget under vispning och fortsätt sedan vispa tills du får en fluffig smörkräm. Få inte panik om den skär sig, då är det bara att fortsätta vispa på medelhastighet tills den blir bra igen. Vill du ha gulare färg på smörkrämen kan du nu passa på att droppa ner lite gul pastafärg och vispa tills färgen fördelat sig jämnt i smörkrämen.
  11. Fyll bottnarna med smörkräm och låt dem stå i kylskåpet för att kallna innan du doppar dem i vit choklad.
  12. Under tiden kan du grovhacka den vita chokladen och smälta över ett vattenbad. Låt svalna helt och hållet innan du doppar dina biskvier i chokladen.
  13. Jag tycker att det är enklast att få en snygg täckning med vit choklad om jag häller över chokladen i ett lägre glas hellre än en bred skål så. Håll sedan botten med tummen och pekfingret, vänd upp och ner och doppa ner biskvin i chokladen så att hela täcks och dra sedan genast upp den igen. Låt överflödig choklad rinna av innan du vänder den åt rätt håll igen.
  14. Den smälta chokladen som blir över, färgade jag gul med lite pastafärg och ringlade sedan över biskvierna när den vita chokladen stelnat.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt och blanda ihop det med strösockret.
  3. Blanda ner äggvitan tills du får en jämn och klumpfri smet.
  4. Spritsa eller klicka ut runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  6. Låt de svalna helt och hållet innan du fyller dem med smörkräm.
  7. Citronsmörkräm: Lägg strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp tills sockerkristallerna smält.
  8. Ta bort kastrullen från värmen. Vispa upp äggulorna lätt med en gaffel och häll ner dem i socker- och vatten blandningen. Rör om till en jämn smet och häll upp i en bunke för att svalna.
  9. Riv ner citronskalet och rör om.
  10. Klicka ner lite smör i taget under vispning och fortsätt sedan vispa tills du får en fluffig smörkräm. Få inte panik om den skär sig, då är det bara att fortsätta vispa på medelhastighet tills den blir bra igen. Vill du ha gulare färg på smörkrämen kan du nu passa på att droppa ner lite gul pastafärg och vispa tills färgen fördelat sig jämnt i smörkrämen.
  11. Fyll bottnarna med smörkräm och låt dem stå i kylskåpet för att kallna innan du doppar dem i vit choklad.
  12. Under tiden kan du grovhacka den vita chokladen och smälta över ett vattenbad. Låt svalna helt och hållet innan du doppar dina biskvier i chokladen.
  13. Jag tycker att det är enklast att få en snygg täckning med vit choklad om jag häller över chokladen i ett lägre glas hellre än en bred skål så. Håll sedan botten med tummen och pekfingret, vänd upp och ner och doppa ner biskvin i chokladen så att hela täcks och dra sedan genast upp den igen. Låt överflödig choklad rinna av innan du vänder den åt rätt håll igen.
  14. Den smälta chokladen som blir över, färgade jag gul med lite pastafärg och ringlade sedan över biskvierna när den vita chokladen stelnat.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika
Annika
3 years ago

Camilla hur stora gör du bottnarna till biskvierna?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?