Chunky fudge blondies med vit choklad, hallon och hasselnötter

Efter alla jordgubbstårtor och andra bakverk med jordgubb de senaste veckorna var det nästan som att jag fick hjärnsläpp efter midsommarhelgen. Vad ska jag baka nu då? Men ganska snabbt var jag tillbaka igen och det första ojordgubbiga bakverket som får entra bloggen är dessa beroendeframkallande chunky fudge blondies med hallon, vit choklad och hasselnötter.

Det här bakverket består av en härligt seg kolablondie med färska hallon och bitar av vit choklad och rostade hasselnötter. Är du sugen på allt och ingenting så är detta bakverket för dig!

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×27 cm, vilket ger 12 generösa bitar eller 24 munsbitar.

Ingredienser:

225 g smör

3,5 dl strösocker

1,5 dl brunt farinsocker strö

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

150 g färska hallon

150 g grovhackad vit choklad eller vita chokladknappar

150 g rostade och skalade hasselnötter

florsocker att pudra över

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och häll över det i en bunke. Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljsocker, ägg, vetemjöl och salt. Blanda försiktigt ihop bara precis tills det blir en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket kommer du att gå miste om den typiska konsistensen för en riktigt fudgy brownie.
  3. Tillsätt choklad och nötter och vänd försiktigt in de i smeten med hjälp av en slickepott.
  4. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den. Fördela hallonen jämnt över kakan.
  5. Grädda blondien i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Låt den svalna helt och hållet i kylskåpet innan du serverar, minst 4 h men gärna över natten-

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
Sandra
11 månader sedan

Hej Camilla!

Jag har nu testat detta recept flera gånger! Blondien blir grymt god men jag får den inte att bli fast? Den är ständigt som en undergräddad kladdkaka oavsett vilken värme och längd på gräddningen 😅
Vad gör jag för fel?!

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x