Jag var påväg att kalla det här receptet för chokladdoppad kladdkaka när jag insåg att jag ju faktiskt aldrig doppar kladdkakan i choklad utan istället häller chokladen över kladdkakan. Kanske inte så noga egentligen men planen var faktiskt först att doppa kladdkakan i smält choklad men när jag väl stod där och bakade så insåg jag att det skulle bli alldeles för kladdigt.
Hursomhelst så kan jag tala om för er att chokladdoppad kladdkaka är en riktig succé! Ni kan ju bara föreställa er hur fantastiskt gott det blir när man gömmer hela kladdkakan i ett tunt skal av choklad. Mums!
Dessutom är det ett väldigt enkelt sätt att få sin kladdkaka att se ut som något som skulle serveras på en fin restaurang. Jag toppade mina små chokladtäckta kladdkakor med vit chokladganache, vitt chokladströssel, physalis, Noblesse och lite färsk mynta.
Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 15×20 cm, vilket ger 4 portioner. Vill du göra fler portioner är det bara att ta en större form och dubblera receptet.