Så här gör du:
- Det här receptet bakade jag i en rund pajform med löstagbara kanter med diameter på 20 cm.
- Pajskal: Sätt ugnen på 180 grader.
- Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
- Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
- Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
- Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills det fått fin färg.
- Ta bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna helt och hållet innan du fyller den.
- Moussefyllning: Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Låt svalna.
- Rör ner en äggula i taget i chokladen.
- Vispa grädden till mjuka toppar
- Tillsätt chokladen till grädden under fortsatt vispning tills chokladen och grädden blandats ihop ordentligt.
- Häll över moussen i pajformen och låt fyllningen stelna i kylskåpet i minst 4 timmar.
- Toppingen gör du såhär: Hacka chokladen grovt och smält i microvågsugnen i 30 sekunders intervallet. Blanda ner vispgrädden och blanda till en jämn smet.
- Bred den över moussen och garnera med riven eller hyvlad choklad. Ställ tillbaka pajen i kylskåpet tills toppingen stelnat helt.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hur lång tid tar det för moussen att stelna; alltså hur lång tid behöver den stå i kylen för att bli bra?