Chokladgrottor

Long story short. Jag var sugen på hallongrottor, hallonsylten var slut så jag tryckte ner mjölkchokladhjärtan med nougat istället. Det blev succé så nu delar jag receptet med er! Det är något alldeles särskilt med just mördegskakor och olika varianter med gömmor, söta som syrliga, är mina favoriter.

Att använda hjärtformad choklad till de här kakorna är absolut inget måste. Inte heller att använda mjölkchoklad med nougat. Använd den choklad du gillar, hjärtformad eller ej.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Chokladgrottor

Portioner: 25

Ingredienser

25 chokladbitar/praliner av valfri sort, jag använde mjölkchokladhjärtan med nougatfyllning
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g mjukt, rumsvarmt smör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 25st

Ingredienser

25 chokladbitar/praliner av valfri sort, jag använde mjölkchokladhjärtan med nougatfyllning
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g mjukt, rumsvarmt smör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Ställ chokladen i kylskåpet för att kallna ordentligt medan du gör degen.
  3. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  4. Tärna smöret och arbeta ihop den med de torra ingredienserna bara precis tills att det blir en deg.
  5. Dela upp degen i 24 lika stora bitar och rulla dem till jämna bollar.
  6. Fördela bollarna i en minimuffinsplåt eller i minimuffinsformar och grädda dem i mitten av ugnen i 10 minuter.
  7. Tryck ner en chokladbit i mitten på varje boll medan de fortfarande är varma och låt sedan kakorna svalna och stelna på galler.
  8. Förvara kakorna torrt och svalt i en lufttät burk när chokladen stelnat helt och hållet.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Ställ chokladen i kylskåpet för att kallna ordentligt medan du gör degen.
  3. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  4. Tärna smöret och arbeta ihop den med de torra ingredienserna bara precis tills att det blir en deg.
  5. Dela upp degen i 24 lika stora bitar och rulla dem till jämna bollar.
  6. Fördela bollarna i en minimuffinsplåt eller i minimuffinsformar och grädda dem i mitten av ugnen i 10 minuter.
  7. Tryck ner en chokladbit i mitten på varje boll medan de fortfarande är varma och låt sedan kakorna svalna och stelna på galler.
  8. Förvara kakorna torrt och svalt i en lufttät burk när chokladen stelnat helt och hållet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
3 years ago

de är jätte goda!

Tuovi Sjölund
Tuovi Sjölund
2 years ago

Ska baka dessa men inte med mandel dock. Men choklad är alltid mumma

Erna R
Erna R
2 years ago

Jag har ingen minimuffins form. Går det med små pappformar t.ex till hallongråtor?

Susann
Susann
2 years ago

Bakade de här med Centerchoklad i mitten på varje. Det blev en storfavorit hos alla som fick smaka! <3

Alexandra
Alexandra
2 years ago

Hej.
Kan man byta ut smöret mot mjölkfritt margarin? Vissa småkakor blir inte lika bra då..

Heidi Kangas
Heidi Kangas
2 years ago

Can you put these in the freezer?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?