Jag kan inte riktigt släppa det här med chokladfudge än! Det är ju bara så himla gott. Idag bjuder jag på ett recept på en chokladrulltårta fylld med just chokladfudge. Behöver jag förklara hur otroligt gott och chokladig den blev? Nä, trodde väl inte det 😉
Jag bakade min rulltårta i en mindre långpanneform och får ut ca 8-10 bitar. Ska du baka din rulltårta i en standard bakplåt så rekommenderar jag dig att dubbla samtliga ingredienser i receptet.
Ingredienser:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
200 g mörk choklad
1/2 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
ytterligare kakao till garnering
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
- Tillsätt sedan vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt till en jämn smet.
- Täck en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten i den.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 5 min.
- Medan du låter kakan svalna kan du förbereda fudge-fyllningen.
- Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål tillsammans med den sötade kondenserade mjölken. Smält ihop i microvågsugnen på 30-sekundersintervaller.
- Låt fudge-fyllningen svalna helt innan du brer den på kakan och rullar ihop.
- Garnera gärna rulltårtan genom att pudra på kakao. Servera direkt annars är det bara att förvara den i kylskåpet!
Hej Camilla! Har du måtten på plåten du använde till rulltårtan? Jag skulle vilja räkna på min plåt så att jag vet att det blir rätt! Kram Anna.