Chokladfudge-rulltårta

Jag kan inte riktigt släppa det här med chokladfudge än! Det är ju bara så himla gott. Idag bjuder jag på ett recept på en chokladrulltårta fylld med just chokladfudge. Behöver jag förklara hur otroligt gott och chokladig den blev? Nä, trodde väl inte det 😉

Jag bakade min rulltårta i en mindre långpanneform och får ut ca 8-10 bitar. Ska du baka din rulltårta i en standard bakplåt så rekommenderar jag dig att dubbla samtliga ingredienser i receptet.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Chokladfudge-rulltårta

Portioner: 8-10

Ingredienser

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
200 g mörk choklad
1/2 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
ytterligare kakao till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8-10st

Ingredienser

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
200 g mörk choklad
1/2 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
ytterligare kakao till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
  3. Tillsätt sedan vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt till en jämn smet.
  4. Täck en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten i den.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 5 min.
  6. Medan du låter kakan svalna kan du förbereda fudge-fyllningen.
  7. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål tillsammans med den sötade kondenserade mjölken. Smält ihop i microvågsugnen på 30-sekundersintervaller.
  8. Låt fudge-fyllningen svalna helt innan du brer den på kakan och rullar ihop.
  9. Garnera gärna rulltårtan genom att pudra på kakao. Servera direkt annars är det bara att förvara den i kylskåpet!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
  3. Tillsätt sedan vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt till en jämn smet.
  4. Täck en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten i den.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 5 min.
  6. Medan du låter kakan svalna kan du förbereda fudge-fyllningen.
  7. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål tillsammans med den sötade kondenserade mjölken. Smält ihop i microvågsugnen på 30-sekundersintervaller.
  8. Låt fudge-fyllningen svalna helt innan du brer den på kakan och rullar ihop.
  9. Garnera gärna rulltårtan genom att pudra på kakao. Servera direkt annars är det bara att förvara den i kylskåpet!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna Lundh
Anna Lundh
3 years ago

Hej Camilla! Har du måtten på plåten du använde till rulltårtan? Jag skulle vilja räkna på min plåt så att jag vet att det blir rätt! Kram Anna.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?