Chokladflufftårta

Att jag älskar fluff är ingen hemlis. Jag tar tillfället i akt att fylla eller toppa ett bakverk med fluff så fort jag får chansen. Det är ju så gott! Och för dig som inte vet vad fluff är så är det helt enkelt att man smälter samman sitt favoritgodis eller favoritchoklad tillsammans med vispgrädde, låter svalna och sedan vispar upp till en härligt fluffig smet. Det är riktigt gott att äta den bara som den är, oavsett vilket fluff du gör men det blir helt magiskt i bakverk av olika slag.

I den här tårtan har en härlig chokladfluff med färskost i (för lite syra) fått ta plats både som fyllning och täckning. Jag älskar att använda samma komponent både till fyllning och spackling i tårtor. Det gör tårtbakandet så mycket enklare och smidigare. Jag menar, när man redan tycker att något är väldigt gott kan man ju lika gärna ha mycket av det i sitt bakverk.

Den här tårtan består av fluffiga vaniljbottnar, varvade och täckta med en härlig chokladfluff och som jag sedan dekorerat med massa härligheter som jag hittade i kyl och skafferi. Precis så som jag älskar att dekorera tårtor. More is more!

Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Tårtbotten: Ta fram tre lika stora glas. Fyll ett av dem med 4 stora ägg. Nästa glas fyller du upp med vetemjöl så att det är lika fyllt som glaset med ägg. Gör detsamma med strösocker för det tredje glaset. Tillsätt även 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker till glaset med vetemjöl. Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott. Smöra en form och klä kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen. Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt tårtbotten svalna helt och hållet innan du delar och fyller den.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chokladflufftårta

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (chokladfluff):
400 g choklad 50% kakaohalt
3 dl vispgrädde
300 g färskost
färska bär och choklad och annat gottis du råkar ha hemma att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (chokladfluff):
400 g choklad 50% kakaohalt
3 dl vispgrädde
300 g färskost
färska bär och choklad och annat gottis du råkar ha hemma att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm.

  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med vispgrädden.
  2. Smält samman till en jämn smet på mycket låg värme under konstant omrörning. Häll över chokladsmeten i en rymlig bunke av metall eller glas och ställ i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 4 h.
  3. Dela din tårtbotten i tre delar när den svalnat.
  4. Vispa upp fluffet med elvisp på medelhastighet. När den börjat mjukna upp kan du tillsätta färskost och fortsätta vispa tills du får en jämn och fluffig smet. Var försiktig med att vispa för mycket så att inte fluffet skär sig.
  5. Fyll och spackla din tårta med chokladfluffet. Dekorera och förvara tårtan i kylskåpet eller servera direkt.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm.

  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med vispgrädden.
  2. Smält samman till en jämn smet på mycket låg värme under konstant omrörning. Häll över chokladsmeten i en rymlig bunke av metall eller glas och ställ i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 4 h.
  3. Dela din tårtbotten i tre delar när den svalnat.
  4. Vispa upp fluffet med elvisp på medelhastighet. När den börjat mjukna upp kan du tillsätta färskost och fortsätta vispa tills du får en jämn och fluffig smet. Var försiktig med att vispa för mycket så att inte fluffet skär sig.
  5. Fyll och spackla din tårta med chokladfluffet. Dekorera och förvara tårtan i kylskåpet eller servera direkt.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Justina
Justina
2 years ago

Om man skall baka tårtan dagen innan den skall ätas, ska man ha på chokladfluffet dagen innan eller ska man göra det samma dag som den skall ätas? ❤️

Saga
Saga
1 year ago

Om man vill göra den tårtan glutenfri, ska man tillsätta något då?

Nashmil
Nashmil
1 year ago

Hej!

Om jag vill göra Nutella fluff, kan man byta ut chokladen mot nutella bara eller ska receptet göras om?
Vh/ Nashmil

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?