Chokladcupcakes med jordnötter och karamell

chokladjordnötkaramell.jpg

Vad jag har saknat att baka cupcakes! Den senaste tiden har cupcake-inspirationen inte riktigt varit på topp och därför har sådanna recept uteblivit ett tag men idag fick jag en riktigt mumsig idé! Det är ju ingen hemlis att choklad, karamell och salta jordnötter gör sig farligt goda tillsammans. Självklart ska de får serveras även i en cupcake!

Tänk er en saftig chokladmuffins med en karamellgömma toppad med en fluffig karamellfrosting, garnerad med massor med grovhackad choklad och jordnötter. Ja, ni hör ju själva hur fantastiskt det låter! Och det ÄR fantastiskt goda de här cupcakesen.

chokladjordnötkaramellcupcakes2.jpgNär jag skulle dekorera dem med frosting så fick jag först panik när jag öppnade kökslådan där jag har mina spritsar och tyllar. Spritspåsarna var slut! Men, jag tycker de blev riktigt bra ändå. Utan tyllar så fick jag helt enkelt klicka på en ordentlig klick med frosting med hjälp av en sked och sen täcka hela klicken med choklad- och jordnötskross.  Vill ni se exakt hur jag dekorerade cupcakesen så har jag lagt upp en film på min instagram där jag visar hur jag gör.

Receptet ger 12 stycken.

Ingredienser (saftiga chokladmuffins):

75 g smör

1 tsk vaniljsocker

1,5 dl mjölk

0,5 dl vatten

1 ägg

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk bakpulver

2,5 dl strösocker

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och fördela cupcakeformar i en cupcakeplåt.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  3. Blanda ihop det smälta smöret med vaniljsocker, mjölk, vatten och ägg till en jämn smet.
  4. Ha sedan i vetemjöl, kakao, bakpulver och strösocker. Blanda till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i cupcakeformarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du garnerar dem.

 

Ingredienser (fluffig karamellfrosting):

200 g mjukt smör

200 g färskost

1/2 burk dulche de leche à 397 gram (använd resten för att fylla cupcaksen)

2 dl rostade och saltade jordnötter + 100 g mörk choklad som grovhackats tillsammans

 

Gör såhär:

  1. Vispa ihop smör och färskost fluffigt innan du har i dulche de leche. Vispa ihop till en jämn och fluffig frosting.
  2. Gör ett hål på mitten av varje muffins och lägg lite dulche de leche i varje hål.
  3. Fördela frostingen på varje muffins och toppa rikligt med grovhackade jordnötter och choklad.
  4. Servera direkt eller förvara i kylskåp!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x