Chokladbräck

Fotograf: Ulrika Pousette

Om det är något som fullkomligt tagit över mina sociala medier på senaste tiden så är det olika versioner av chokladbräck i ugn. Det går helt enkelt ut på att man lägger hela chokladkakor på en plåt, smäler i ugnen, swirlar runt chokladen och sen garnerar med valfri topping.

Nu har jag äntligen testat den här trenden och garnerade den i julig kostym. Det här är så roligt att göra. Enkelt, gott, fint att ge bort och perfekt grej att baka med barnen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Chokladbräck

Portioner: 6

Ingredienser

6-8 chokladkakor av olika kakao-halter. Ta så många chokladkakor som får plats på din plåt.

Ögon-strössel

Salta kringlor

Non stop

Vinter-strössel

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

6-8 chokladkakor av olika kakao-halter. Ta så många chokladkakor som får plats på din plåt.

Ögon-strössel

Salta kringlor

Non stop

Vinter-strössel

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 50 grader (över- och undervärme).
  2. Placera chokladkakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Smält chokladen i mitten av ugnen i 10 minuter.
  4. Använd dig av en kniv, ätpinne eller liknande för att skapa ett mönster i chokladen.
  5. Garnera sen med valfri topping.
  6. Låt chokladbräcket stå i kylskåpet i minst 1h för att stelna innan du skär i bitar.
  7. Förvara i lufttät burk i kylskåpet. Ska du ge bort är det fint att förpacka det i cellofanpåsar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 50 grader (över- och undervärme).
  2. Placera chokladkakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Smält chokladen i mitten av ugnen i 10 minuter.
  4. Använd dig av en kniv, ätpinne eller liknande för att skapa ett mönster i chokladen.
  5. Garnera sen med valfri topping.
  6. Låt chokladbräcket stå i kylskåpet i minst 1h för att stelna innan du skär i bitar.
  7. Förvara i lufttät burk i kylskåpet. Ska du ge bort är det fint att förpacka det i cellofanpåsar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?