Så här gör du:
- Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
- Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
- Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
- Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills den fått en fin, gyllenbrun färg. Aluminiumfoliet kan du ta bort redan ca 10 minuter in i gräddningen så att även kanterna får färg.
- Låt pajskalet svalna helt och hållet innan du fyller det med chokladbollsfyllning.
- Chokladbollsfyllning: Lägg mörk choklad, kondenserad mjölk och smör i en värmetålig skål. Värm i microvågsugnen i 90 sekunder uppdelat på 3 gånger. Blanda mellan varje gång tills du får en tjock och slät smet.
- Tillsätt bryggkaffe och finmalda havregryn. Rör om till allt blandats väl.
- Häll upp fyllingen i pajformen och låt stå i kylskåpet för att stelna.
- Under tiden kan du göra chokladglasyren.
- Glasyr: Hacka den mörka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål.
- Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp precis tills du ser att det börjar koka.
- Ta bort kastrullen från värmen och häll grädden över chokladen.
- Låt stå i ca 5 minuter innan du rör om till en jämn smet utan chokladbitar.
- Låt chokladglasyren svalna lite innan du häller den över chokladbollsfyllningen i pajskalet.
- Garnera med chokladbollar och kokosflingor.
- Servera pajen direkt eller förvara den i kylskåpet!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.