Chokladbollsmazariner

Jag tror att ni från och med nu kan kalla mig för chokladbolls-tjejen haha. Den senaste tiden har jag ju haft lite av en obsession att smaksätta bakverk med chokladbollar på ett eller annat sätt. Chokladbollskladdkaka, chokladbollsbiskvier, chokladbollsdammsugare, chokladbollsbrownies, chokladbollsfudge, chokladbollscheesecakechokladbollspannacotta och nu chokladbollsmazariner. Just som jag tror att nu är det färdigbakat med chokladbollar, att jag helt enkelt inte kommer att komma på fler idéer så kommer det en ny chokladbollsidé som jag vill testa som ett brev på posten.

Så här är den, en chokladbollsmazarin med chokladmördeg, mazarinfyllning smaksatt med chokladbollens klassiska smaker, toppas med en chokladglasyr och garnerad med kokosflingor. Om du hellre äter dina chokladbollar med pärlsocker kan du ju såklart garnera med det istället.

Receptet ger 20 stycken chokladbollsmazariner men samma recept funkar utmärkt att baka i en lite större rektangulär ugnsfastform om du hellre vill baka mazariner i långpanna. Dubbla receptet för storleken för en vanlig långpanna.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chokladbollsmazariner

Portioner: 20

Ingredienser

Ingredienser (chokladmördeg):
1 dl strösocker
100 g rumstempererat smör
1 stort ägg
3,25 dl vetemjöl
0,5 dl kakao

Ingredienser (mazarinfyllning med smak av chokladboll):
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
4 stora ägg
1,5 dl kakao
3 dl havregryn
3 msk svart kaffe
1 dl florsocker

Ingredienser (chokladglasyr):
150 g mörk choklad
0,5 msk neutral olja
kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

Ingredienser (chokladmördeg):
1 dl strösocker
100 g rumstempererat smör
1 stort ägg
3,25 dl vetemjöl
0,5 dl kakao

Ingredienser (mazarinfyllning med smak av chokladboll):
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
4 stora ägg
1,5 dl kakao
3 dl havregryn
3 msk svart kaffe
1 dl florsocker

Ingredienser (chokladglasyr):
150 g mörk choklad
0,5 msk neutral olja
kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Chokladmördeg: Arbeta samman strösocker, smör och ägg till en smulig massa.
  2. Tillsätt vetemjöl och kakao och arbeta ihop bara precis tills att du får en deg.
  3. Tryck ut degen i små portionsformar eller en större rektangulär form och låt det stå kylskåpet i minst 1 timme innan du fyller och gräddar.
  4. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader (175 om långpanna), över- och undervärme
  5. Mixa ihop alla ingredienserna till en slät massa. Enklast är det i matberedare men du kan också göra det för hand.
  6. Fyll dina mazarinskal med chokladbollsfyllningen men lämna lite marginal då den sväller i ugnen.
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter (längre tid om långpanna) och låt dem svalna helt innan du toppar med glasyr.
  8. Chokladglasyr: Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugn eller över ett vattenbad.
  9. Blanda ner oljan och låt chokladglasyren svalna innan du toppar dina mazariner med den.
  10. Garnera med kokosflingor.
  11. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur när chokladen stelnat helt.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Chokladmördeg: Arbeta samman strösocker, smör och ägg till en smulig massa.
  2. Tillsätt vetemjöl och kakao och arbeta ihop bara precis tills att du får en deg.
  3. Tryck ut degen i små portionsformar eller en större rektangulär form och låt det stå kylskåpet i minst 1 timme innan du fyller och gräddar.
  4. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader (175 om långpanna), över- och undervärme
  5. Mixa ihop alla ingredienserna till en slät massa. Enklast är det i matberedare men du kan också göra det för hand.
  6. Fyll dina mazarinskal med chokladbollsfyllningen men lämna lite marginal då den sväller i ugnen.
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter (längre tid om långpanna) och låt dem svalna helt innan du toppar med glasyr.
  8. Chokladglasyr: Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugn eller över ett vattenbad.
  9. Blanda ner oljan och låt chokladglasyren svalna innan du toppar dina mazariner med den.
  10. Garnera med kokosflingor.
  11. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur när chokladen stelnat helt.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kristin
Kristin
1 year ago

Kan de göras glutenfria?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?