Jag tror att ni från och med nu kan kalla mig för chokladbolls-tjejen haha. Den senaste tiden har jag ju haft lite av en obsession att smaksätta bakverk med chokladbollar på ett eller annat sätt. Chokladbollskladdkaka, chokladbollsbiskvier, chokladbollsdammsugare, chokladbollsbrownies, chokladbollsfudge, chokladbollscheesecake, chokladbollspannacotta och nu chokladbollsmazariner. Just som jag tror att nu är det färdigbakat med chokladbollar, att jag helt enkelt inte kommer att komma på fler idéer så kommer det en ny chokladbollsidé som jag vill testa som ett brev på posten.
Så här är den, en chokladbollsmazarin med chokladmördeg, mazarinfyllning smaksatt med chokladbollens klassiska smaker, toppas med en chokladglasyr och garnerad med kokosflingor. Om du hellre äter dina chokladbollar med pärlsocker kan du ju såklart garnera med det istället.
Receptet ger 20 stycken chokladbollsmazariner men samma recept funkar utmärkt att baka i en lite större rektangulär ugnsfastform om du hellre vill baka mazariner i långpanna. Dubbla receptet för storleken för en vanlig långpanna.
Kan de göras glutenfria?