Chokladbollskaka med daimfluff

Inlägget innehåller reklam för min bakbok “Baka utan ugn”.

Idag är jag löjligt glad! För jag har precis fått veta att min bakbok “Baka utan ugn” kommer att släppas 1 vecka tidigare än planerat. Alltså 30/4 istället för 7/5! Hur bra? Alltså otåliga jag har gjort glädjeskutt sen jag fick nyheten. 1 vecka mindre att längta.

Har du inte förhandsbeställt boken än så kan du fortfarande göra det till ett rabatterat pris HÄR! Boken innehåller över 50 HELT NYA recept som bakas utan omvägen via ugnen och som inte finns på bloggen, fantastiskt fina bilder tagna av Ulrika Pousette och en hel drös med bakinspiration.

Passande nog så är även dagens recept no bake. Nämligen chokladbollskaka med daimfluff! Krämig chokladbollssmet som bres ut i en springform och när den har stelnat så toppas den med härligt luftig daimfluff. En riktig drömkaka helt enkelt!

Det som är så himla bra med chokladbollskaka, förutom den svindande goda smaken, är att det är så himla smidigt att baka. Man slipper liksom hela processen med att rulla bollar. Älskar sånt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chokladbollskaka med daimfluff

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (daimfluff):
4 stycken dubbeldaim à 56 g
2 dl vispgrädde

Ingredienser (chokladbollskaka):
225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
1 dl espresso eller starkt bryggkaffe
chokladströssel eller grovhackad daim att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (daimfluff):
4 stycken dubbeldaim à 56 g
2 dl vispgrädde

Ingredienser (chokladbollskaka):
225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
1 dl espresso eller starkt bryggkaffe
chokladströssel eller grovhackad daim att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm.

  1. Grovhacka daimen och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
  2. Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme under konstant upprörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
  3. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
  4. Under tiden kan du göra chokladbollskakan.
  5. Mixa ihop alla ingredienser till chokladbollskakan i en matberedare/mixer eller i en skål med stavmixer till en jämn och krämig smet.
  6. Fodra en springform med diameter på 20 cm med bakplåtspapper och bre ut chokladbollssmeten i den. Ställ formen i kylskåpet och låt kakan stelna i minst 1 timme innan du dekorerar den med daimfluff.
  7. Vispa upp fluffet på medelhastighet.
  8. Lossa kakan från formen.
  9. Spritsa eller bre ut fluffet på kakan. Dekorera med chokladströssel.
  10. Servera kakan direkt eller förvara den i kylskåpet.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm.

  1. Grovhacka daimen och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
  2. Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme under konstant upprörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
  3. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
  4. Under tiden kan du göra chokladbollskakan.
  5. Mixa ihop alla ingredienser till chokladbollskakan i en matberedare/mixer eller i en skål med stavmixer till en jämn och krämig smet.
  6. Fodra en springform med diameter på 20 cm med bakplåtspapper och bre ut chokladbollssmeten i den. Ställ formen i kylskåpet och låt kakan stelna i minst 1 timme innan du dekorerar den med daimfluff.
  7. Vispa upp fluffet på medelhastighet.
  8. Lossa kakan från formen.
  9. Spritsa eller bre ut fluffet på kakan. Dekorera med chokladströssel.
  10. Servera kakan direkt eller förvara den i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Isabel
Isabel
2 years ago

Hej! Kan man frysa ner hela kakan? Hur blir det med fluffen? Tack för underbara recept!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?