
Smaken av chokladboll klär verkligen vilket bakverk somhelst. Typ som i dessa chokladbollscupcakes. Saftig chokladmuffin toppad med en härligt fluffig cream cheese frosting med smak av chokladboll. Det bästa av två världar möts i en cupcakes à la choklad extra allt med en touch av får älskade lilla fikaboll.

Receptet ger 12 stycken medelstora chokladbollscupcakes.
Ingredienser (chokladmuffins):
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
Ingredienser (chokladbollsfrosting):
300 g färskost
150 g smör
2 dl havregryn
0,5 dl kaffe
1 dl kakao
2 dl florsocker
chokladbollar och kokosflingor att garnera med
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt vaniljsocker, mjölk och ägg till smöret.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och strösocker, och sikta ner i smörblandningen.
- Vispa ihop till en slät smet för hand.
- Fyll varje form med 2/3 smet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Låt cupcakesen svalna helt och hållet innan du gröper ur och fyller dem.
- Under tiden kan du göra frostingen.
- Mixa ihop färskost, smör, havregryn, kakao och kaffe krämigt i en matberedare.
- Stjälp upp frostingen i en bunke. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt in den i frostingen.
- Fyll en spritspåse med tyll med frostingen. Gröp ur mitten på varje muffins och spritsa sedan med chokladbollsfrosting.
- Dekorera med kokosflingor och chokladbollar.
- Servera dem direkt eller förvara dem i kylskåpet.
Gjorde dessa igår, hur goda som helst. Alla smaker funkade så bra tillsammans. Tack för ett super-recept!
Så fina! Kul att du gillade dem 🥰
Hejhej! Åh vilka fina! Vad kul att ni gillade dem, tack själv! 😍