Receptet ger ca 15 stora chocolate chip cookies med påskägg.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse en skål.
- Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Ha sedan i de resten av ingredienserna till kakorna förutom choklad och påskägg. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
- Tillsätt den grovhackade chokladen och blanda tills den fördelat sig jämnt i degen.
- Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
- Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
- Dela degen i 15 lika stora delar, gärna med hjälp av en glasskopa. Fördela degbitarna på plåtarna med bakplåtspapper med generöst med mellanrum mellan varje kaka.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 15-17 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande är mjuk.
- Tryck fast påskäggen i på kakorna medan kakorna fortfarande är varma.
- Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i en lufttät burk i kylskåpet.

Steg för steg – bilder på hur man bakar chocolate chip cookies. Påskäggen trycker jag fast på kakorna direkt efter gräddning.
Vad är det för påskägg och vart får du tag på dem??💕💕
Hejhej, hittade dem på ICA maxi, märket konfekta – fågelägg 🥰