Chocolate chip cookies med påskägg

9 röster
chocolate chip cookies med påskägg
Segmjuka chocolate chip cookies med färgglada påskägg.

Jag älskar dem pastelliga chokladäggen som finns i affären i påsktider och dekorerar gärna bakverk med dem även om jag inte själv firar påsk. Det är så tacksamt med godisar som har den perfekta pastelliga nyansen. Alla bakverk blir fina med dem på. Titta bara hur fina dessa chocolate chip cookies blev med dessa färgglada påskägg!

påsk kakor

Receptet ger ca 15 stora chocolate chip cookies med påskägg.

Ingredienser:

3,5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

2 tsk majsstärkelse

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1,75 dl brunt farinsocker strö

1 rumstempererat ägg

200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

200 g påskägg godisar

Steg för steg – bilder på hur man bakar chocolate chip cookies. Påskäggen trycker jag fast på kakorna direkt efter gräddning.

Gör såhär:

  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse en skål.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i de resten av ingredienserna till kakorna förutom choklad och påskägg. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  4. Tillsätt den grovhackade chokladen och blanda tills den fördelat sig jämnt i degen.
  5. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
  6. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  7. Dela degen i 15 lika stora delar, gärna med hjälp av en glasskopa. Fördela degbitarna på plåtarna med bakplåtspapper med generöst med mellanrum mellan varje kaka.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 15-17 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande är mjuk.
  9. Tryck fast påskäggen i på kakorna medan kakorna fortfarande är varma.
  10. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i en lufttät burk i kylskåpet.

TIPS!

  • Gör kakorna veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och ägget med 3 msk vatten.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 4 dl finax mjölmix.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
evelinas_desserter
evelinas_desserter
1 månad sedan

Vad är det för påskägg och vart får du tag på dem??💕💕

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x