Receptet ger ca 15 stora chocolate chip cookies med påskägg.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse en skål.
- Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Ha sedan i de resten av ingredienserna till kakorna förutom choklad och påskägg. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
- Tillsätt den grovhackade chokladen och blanda tills den fördelat sig jämnt i degen.
- Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
- Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
- Dela degen i 15 lika stora delar, gärna med hjälp av en glasskopa. Fördela degbitarna på plåtarna med bakplåtspapper med generöst med mellanrum mellan varje kaka.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 15-17 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande är mjuk.
- Tryck fast påskäggen i på kakorna medan kakorna fortfarande är varma.
- Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg – bilder på hur man bakar chocolate chip cookies. Påskäggen trycker jag fast på kakorna direkt efter gräddning.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Vad är det för påskägg och vart får du tag på dem??💕💕
Hejhej, hittade dem på ICA maxi, märket konfekta – fågelägg 🥰