Chocolate chip cookies med påskägg

Segmjuka chocolate chip cookies med färgglada påskägg.

Jag älskar dem pastelliga chokladäggen som finns i affären i påsktider och dekorerar gärna bakverk med dem även om jag inte själv firar påsk. Det är så tacksamt med godisar som har den perfekta pastelliga nyansen. Alla bakverk blir fina med dem på. Titta bara hur fina dessa chocolate chip cookies blev med dessa färgglada påskägg!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
chocolate chip cookies med påskägg

Chocolate chip cookies med påskägg

Portioner: 15

Ingredienser

3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk majsstärkelse
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar
200 g påskägg godisar

Tips!

  • Gör kakorna veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och ägget med 3 msk vatten.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 4 dl finax mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk majsstärkelse
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar
200 g påskägg godisar

TIPS!

  • Gör kakorna veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och ägget med 3 msk vatten.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 4 dl finax mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger ca 15 stora chocolate chip cookies med påskägg.

  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse en skål.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i de resten av ingredienserna till kakorna förutom choklad och påskägg. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  4. Tillsätt den grovhackade chokladen och blanda tills den fördelat sig jämnt i degen.
  5. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
  6. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  7. Dela degen i 15 lika stora delar, gärna med hjälp av en glasskopa. Fördela degbitarna på plåtarna med bakplåtspapper med generöst med mellanrum mellan varje kaka.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 15-17 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande är mjuk.
  9. Tryck fast påskäggen i på kakorna medan kakorna fortfarande är varma.
  10. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg

Steg för steg – bilder på hur man bakar chocolate chip cookies. Påskäggen trycker jag fast på kakorna direkt efter gräddning.

Video

Receptet ger ca 15 stora chocolate chip cookies med påskägg.

  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse en skål.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i de resten av ingredienserna till kakorna förutom choklad och påskägg. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  4. Tillsätt den grovhackade chokladen och blanda tills den fördelat sig jämnt i degen.
  5. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
  6. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  7. Dela degen i 15 lika stora delar, gärna med hjälp av en glasskopa. Fördela degbitarna på plåtarna med bakplåtspapper med generöst med mellanrum mellan varje kaka.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 15-17 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande är mjuk.
  9. Tryck fast påskäggen i på kakorna medan kakorna fortfarande är varma.
  10. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i en lufttät burk i kylskåpet.

Steg för steg – bilder på hur man bakar chocolate chip cookies. Påskäggen trycker jag fast på kakorna direkt efter gräddning.

Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
evelinas_desserter
evelinas_desserter
2 years ago

Vad är det för påskägg och vart får du tag på dem??💕💕

Tips!

  • Gör kakorna veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och ägget med 3 msk vatten.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 4 dl finax mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?