Chocolate chip cookies med inbakad kladdkaka

46 röster
chocolate chip cookies kladdkaka
Chocolate chip cookies med en härlig gömma av kladdkaka.

Ok, lyssna på det här: kombinationen segmjuka chocolate chip cookies med kladdig och härligt chokladig kladdkaka. Vad säger du om det? Dessa kakor är beviset på att gott + gott nästan alltid blir ännu godare. Den perfekta kakan när man inte kan välja om man vill baka kladdkaka eller chocolate chip cookies.

chocolate chip cookies kladdkaka

Receptet ger ca 15 stora chocolate chip cookies med inbakad kladdkaka.

Kladdkaka:

50 g smör

1 dl strösocker

1 krm salt

0,5 dl kakao

1 ägg

0,5 dl vetemjöl

Chocolate chip cookies:

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1,75 dl brunt farinsocker strö

1 rumstempererat ägg

3,5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

2 tsk maizena

200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Steg för steg – bilder på hur man bakar chocolate chip cookies med inbakad kladdkaka.

Gör såhär:

  1. Kladdkakesmet: Fördela 15 minimuffinsformar i en minimuffinsplåt.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. I en bunke har du ner strösocker, kakao, salt, vetemjöl och ägg. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformarna med 1/3 smet och ställ in plåten i frysen i minst 1h under tiden som du gör degen till kakorna.
  4. Chocolate chip cookies: Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  5. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
  6. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  7. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  8. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  9. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  10. Skopa upp degen med hjälp av ett 1/2-dl mått eller en mindre glasskopa. Tryck ut varje degboll i handen, lägg en bit fryst kladdkakesmet i mitten på degplattan, vik över kanterna och rulla till en jämn boll.
  11. Fördela degbollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum mellan dem. Dessa kakor flyter ut ganska mycket och behöver plats så de inte flyter ihop.
  12. Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter eller tills kanterna är gräddade men mitten fortfarande är mjuk.
  13. Ta ut plåten från ugnen och låt kakorna svalna och stelna på eftervärme på plåten. Garnera med mer choklad och flingsalt medan de fortfarande är varma.
  14. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen ovanpå kakorna stelnat ordentligt.
Prenumerera
Notis om
guest
7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Therese
Therese
6 dagar sedan

Hej
Går det att byta ut mjölet till glutenfritt ?
Mvh Therése

gunilla
gunilla
Svara på  Therese
6 dagar sedan

ja det funkar toppen

sahara
sahara
6 dagar sedan

är de goda?

Linn
Linn
5 dagar sedan

Hej! Du har glömt att skriva ut när mjölet ska ner i kladdkakan. Antar att det ska i med de torra ingredienserna?

Stella
Stella
1 dag sedan

Hej! Kan man byta ut bikarbonat mot dubbelt så mkt bakpulver? 💖

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x