Chocolate chip cookies med inbakad kladdkaka

103 röster
chocolate chip cookies kladdkaka
Chocolate chip cookies med en härlig gömma av kladdkaka.

Ok, lyssna på det här: kombinationen segmjuka chocolate chip cookies med kladdig och härligt chokladig kladdkaka. Vad säger du om det? Dessa kakor är beviset på att gott + gott nästan alltid blir ännu godare. Den perfekta kakan när man inte kan välja om man vill baka kladdkaka eller chocolate chip cookies.

chocolate chip cookies kladdkaka

Receptet ger ca 15 stora chocolate chip cookies med inbakad kladdkaka.

Kladdkaka:

50 g smör

1 dl strösocker

1 krm salt

0,5 dl kakao

1 ägg

0,5 dl vetemjöl

Chocolate chip cookies:

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1,75 dl brunt farinsocker strö

1 rumstempererat ägg

3,5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

2 tsk maizena

200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Steg för steg – bilder på hur man bakar chocolate chip cookies med inbakad kladdkaka.

Gör såhär:

  1. Kladdkakesmet: Fördela 15 minimuffinsformar i en minimuffinsplåt.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. I en bunke har du ner strösocker, kakao, salt, vetemjöl och ägg. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformarna med 1/3 smet och ställ in plåten i frysen i minst 1h under tiden som du gör degen till kakorna.
  4. Chocolate chip cookies: Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  5. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
  6. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  7. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  8. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  9. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  10. Skopa upp degen med hjälp av ett 1/2-dl mått eller en mindre glasskopa. Tryck ut varje degboll i handen, lägg en bit fryst kladdkakesmet i mitten på degplattan, vik över kanterna och rulla till en jämn boll.
  11. Fördela degbollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum mellan dem. Dessa kakor flyter ut ganska mycket och behöver plats så de inte flyter ihop.
  12. Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter eller tills kanterna är gräddade men mitten fortfarande är mjuk.
  13. Ta ut plåten från ugnen och låt kakorna svalna och stelna på eftervärme på plåten. Garnera med mer choklad och flingsalt medan de fortfarande är varma.
  14. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen ovanpå kakorna stelnat ordentligt.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

31 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hedda Berg
Hedda Berg
1 år sedan

Hej! Jag prövade att göra kakorna veganska idag. Jag använde mjölkfritt margarin, vegansk choklad och kikärtsspad. Smeten blev lite lösare så jag hade i lite mer mjöl och sen så ställde jag den i kylen medans kladdkakasdegen var j frysen. Det blev lika bra som dom andra gångerna när de varit enligt receptet. Tack Camilla

Hedda Berg
Hedda Berg
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

💞

Therese
Therese
1 år sedan

Hej
Går det att byta ut mjölet till glutenfritt ?
Mvh Therése

gunilla
gunilla
Svara på  Therese
1 år sedan

ja det funkar toppen

ali
ali
Svara på  Therese
1 år sedan

ja det gjorde jag

sahara
sahara
1 år sedan

är de goda?

Linn
Linn
1 år sedan

Hej! Du har glömt att skriva ut när mjölet ska ner i kladdkakan. Antar att det ska i med de torra ingredienserna?

Åsa
Åsa
1 år sedan

Kan man frysa??

Bella
Bella
1 år sedan

Går det bra att frysa in dom?

Lydia
Lydia
1 år sedan

Hur gör man dessa veganska? 🙂

Stella
Stella
1 år sedan

Hej! Kan man byta ut bikarbonat mot dubbelt så mkt bakpulver? 💖

Emma Nilsson
Emma Nilsson
1 år sedan

Jag följde receptet jätte noggrant. Det ända jag gjorde annorlunda var att cookie doughen fick stå i kylen i 40 min istället för 20. Jag gjorde som du skrev och fördelade kakorna på två plåtar. Men alla kakorna flöt ihopa. Så jag testade lägga fyra på en plåt men dom flöt ändån ihopa. Vad gjorde jag för fel?

isabele
isabele
1 år sedan

kan man göra det laktos fria?

Madde
Madde
1 år sedan

Bakade dessa i helgen o tog m några till jobbet. Både jag, mina barn och kollegor älskade kakorna! Så himla goda!! 😋😍

Ms Lyckad
Ms Lyckad
1 år sedan

Hej, detta är jättegott. Om man inte nödvändigtvis vill ha cookies kan man göra det i en ugnsform. Tryck ut cookiedough smeten först och häll sen på kladdkakesmeten ovanpå. In i ugnen. Låt svalna innan servering. Eller ställ i kylskåp och skär upp i rutor för att serveras efter ett par timmar. Innan servering låt det bli rumsvarmt eller värm ett par sekunder i micron.

lisa
1 år sedan

hej det här ser super gott ut mumsilibaba

Ida
Ida
1 år sedan

Kan man göra dessa fast mindre? Så de blir 25-30 kakor istället?

Elin
Elin
1 år sedan

Hej!
Jag provade att göra dessa, men tyckte det blev lite svårt när jag skulle rulla degen. Kladdkakesmeten stod i frysen i ca 1 timme, men var fortfarande väldigt kladdig och svårarbetad när kakorna skulle rullas. Skulle smeten ha stått i frysen längre?

Hur som haver var kakorna väldigt goda! <3

Alma Carlsson
Alma Carlsson
1 år sedan

Hej! Älskar dina recept Camilla! Testade att baka dessa i helgen o det blev väldigt bra! Köpte nyss din bok Kaka På Kaka, är väldigt nöjd! Rekommenderar verkligen den!

31
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x