Chocolate chip cookies med inbakad kladdkaka

Chocolate chip cookies med en härlig gömma av kladdkaka.

Ok, lyssna på det här: kombinationen segmjuka chocolate chip cookies med kladdig och härligt chokladig kladdkaka. Vad säger du om det? Dessa kakor är beviset på att gott + gott nästan alltid blir ännu godare. Den perfekta kakan när man inte kan välja om man vill baka kladdkaka eller chocolate chip cookies.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
chocolate chip cookies kladdkaka

Chocolate chip cookies med inbakad kladdkaka

Portioner: 15

Ingredienser

Kladdkaka:
50 g smör
1 dl strösocker
1 krm salt
0,5 dl kakao
1 ägg
0,5 dl vetemjöl

Chocolate chip cookies:
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

Kladdkaka:
50 g smör
1 dl strösocker
1 krm salt
0,5 dl kakao
1 ägg
0,5 dl vetemjöl

Chocolate chip cookies:
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kladdkakesmet: Fördela 15 minimuffinsformar i en minimuffinsplåt.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. I en bunke har du ner strösocker, kakao, salt, vetemjöl och ägg. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformarna med 1/3 smet och ställ in plåten i frysen i minst 1h under tiden som du gör degen till kakorna.
  4. Chocolate chip cookies: Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  5. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
  6. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  7. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  8. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  9. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  10. Skopa upp degen med hjälp av ett 1/2-dl mått eller en mindre glasskopa. Tryck ut varje degboll i handen, lägg en bit fryst kladdkakesmet i mitten på degplattan, vik över kanterna och rulla till en jämn boll.
  11. Fördela degbollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum mellan dem. Dessa kakor flyter ut ganska mycket och behöver plats så de inte flyter ihop.
  12. Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter eller tills kanterna är gräddade men mitten fortfarande är mjuk.
  13. Ta ut plåten från ugnen och låt kakorna svalna och stelna på eftervärme på plåten. Garnera med mer choklad och flingsalt medan de fortfarande är varma.
  14. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen ovanpå kakorna stelnat ordentligt.
Steg för steg

Video
  1. Kladdkakesmet: Fördela 15 minimuffinsformar i en minimuffinsplåt.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. I en bunke har du ner strösocker, kakao, salt, vetemjöl och ägg. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformarna med 1/3 smet och ställ in plåten i frysen i minst 1h under tiden som du gör degen till kakorna.
  4. Chocolate chip cookies: Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  5. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
  6. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  7. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  8. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  9. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  10. Skopa upp degen med hjälp av ett 1/2-dl mått eller en mindre glasskopa. Tryck ut varje degboll i handen, lägg en bit fryst kladdkakesmet i mitten på degplattan, vik över kanterna och rulla till en jämn boll.
  11. Fördela degbollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum mellan dem. Dessa kakor flyter ut ganska mycket och behöver plats så de inte flyter ihop.
  12. Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter eller tills kanterna är gräddade men mitten fortfarande är mjuk.
  13. Ta ut plåten från ugnen och låt kakorna svalna och stelna på eftervärme på plåten. Garnera med mer choklad och flingsalt medan de fortfarande är varma.
  14. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen ovanpå kakorna stelnat ordentligt.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.9 7 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
32 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hedda Berg
Hedda Berg
2 years ago

Hej! Jag prövade att göra kakorna veganska idag. Jag använde mjölkfritt margarin, vegansk choklad och kikärtsspad. Smeten blev lite lösare så jag hade i lite mer mjöl och sen så ställde jag den i kylen medans kladdkakasdegen var j frysen. Det blev lika bra som dom andra gångerna när de varit enligt receptet. Tack Camilla

Hedda Berg
Hedda Berg
Svara till  camillahamid
2 years ago

💞

Therese
Therese
2 years ago

Hej
Går det att byta ut mjölet till glutenfritt ?
Mvh Therése

gunilla
gunilla
Svara till  Therese
2 years ago

ja det funkar toppen

ali
ali
Svara till  Therese
2 years ago

ja det gjorde jag

sahara
sahara
2 years ago

är de goda?

Linn
Linn
2 years ago

Hej! Du har glömt att skriva ut när mjölet ska ner i kladdkakan. Antar att det ska i med de torra ingredienserna?

Åsa
Åsa
2 years ago

Kan man frysa??

Bella
Bella
2 years ago

Går det bra att frysa in dom?

Lydia
Lydia
2 years ago

Hur gör man dessa veganska? 🙂

Stella
Stella
2 years ago

Hej! Kan man byta ut bikarbonat mot dubbelt så mkt bakpulver? 💖

Emma Nilsson
Emma Nilsson
2 years ago

Jag följde receptet jätte noggrant. Det ända jag gjorde annorlunda var att cookie doughen fick stå i kylen i 40 min istället för 20. Jag gjorde som du skrev och fördelade kakorna på två plåtar. Men alla kakorna flöt ihopa. Så jag testade lägga fyra på en plåt men dom flöt ändån ihopa. Vad gjorde jag för fel?

isabele
isabele
2 years ago

kan man göra det laktos fria?

Madde
Madde
2 years ago

Bakade dessa i helgen o tog m några till jobbet. Både jag, mina barn och kollegor älskade kakorna! Så himla goda!! 😋😍

Ms Lyckad
Ms Lyckad
2 years ago

Hej, detta är jättegott. Om man inte nödvändigtvis vill ha cookies kan man göra det i en ugnsform. Tryck ut cookiedough smeten först och häll sen på kladdkakesmeten ovanpå. In i ugnen. Låt svalna innan servering. Eller ställ i kylskåp och skär upp i rutor för att serveras efter ett par timmar. Innan servering låt det bli rumsvarmt eller värm ett par sekunder i micron.

lisa
2 years ago

hej det här ser super gott ut mumsilibaba

Ida
Ida
2 years ago

Kan man göra dessa fast mindre? Så de blir 25-30 kakor istället?

Elin
Elin
2 years ago

Hej!
Jag provade att göra dessa, men tyckte det blev lite svårt när jag skulle rulla degen. Kladdkakesmeten stod i frysen i ca 1 timme, men var fortfarande väldigt kladdig och svårarbetad när kakorna skulle rullas. Skulle smeten ha stått i frysen längre?

Hur som haver var kakorna väldigt goda! <3

Alma Carlsson
Alma Carlsson
2 years ago

Hej! Älskar dina recept Camilla! Testade att baka dessa i helgen o det blev väldigt bra! Köpte nyss din bok Kaka På Kaka, är väldigt nöjd! Rekommenderar verkligen den!

Olivia Adelsköld
Olivia Adelsköld
1 year ago

Använd inte rågmjöl och gör häller små än stora bollar🙏🙏🙏🙏

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?