Så här gör du:
- Kladdkakesmet: Fördela 15 minimuffinsformar i en minimuffinsplåt.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
- I en bunke har du ner strösocker, kakao, salt, vetemjöl och ägg. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformarna med 1/3 smet och ställ in plåten i frysen i minst 1h under tiden som du gör degen till kakorna.
- Chocolate chip cookies: Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
- Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
- Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
- Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
- Skopa upp degen med hjälp av ett 1/2-dl mått eller en mindre glasskopa. Tryck ut varje degboll i handen, lägg en bit fryst kladdkakesmet i mitten på degplattan, vik över kanterna och rulla till en jämn boll.
- Fördela degbollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum mellan dem. Dessa kakor flyter ut ganska mycket och behöver plats så de inte flyter ihop.
- Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter eller tills kanterna är gräddade men mitten fortfarande är mjuk.
- Ta ut plåten från ugnen och låt kakorna svalna och stelna på eftervärme på plåten. Garnera med mer choklad och flingsalt medan de fortfarande är varma.
- Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen ovanpå kakorna stelnat ordentligt.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej! Jag prövade att göra kakorna veganska idag. Jag använde mjölkfritt margarin, vegansk choklad och kikärtsspad. Smeten blev lite lösare så jag hade i lite mer mjöl och sen så ställde jag den i kylen medans kladdkakasdegen var j frysen. Det blev lika bra som dom andra gångerna när de varit enligt receptet. Tack Camilla
Hejhej! Vad kul att höra att du fick till det så bra 😍 Jag fäster din kommentar så andra kan se. Tack själv!
💞
Hej
Går det att byta ut mjölet till glutenfritt ?
Mvh Therése
ja det funkar toppen
ja det gjorde jag
är de goda?
JA 😍
Hej! Du har glömt att skriva ut när mjölet ska ner i kladdkakan. Antar att det ska i med de torra ingredienserna?
Hejhej! Tack för att du sa till, nu är det fixat 🥰
Kan man frysa??
Det går bra ❤️
Går det bra att frysa in dom?
Funkar utmärkt 🥰
Hur gör man dessa veganska? 🙂
Hejhej, förlåt för sent svar. Jag har tyvärr inte testat detta ännu <3
Hej! Kan man byta ut bikarbonat mot dubbelt så mkt bakpulver? 💖
Jag följde receptet jätte noggrant. Det ända jag gjorde annorlunda var att cookie doughen fick stå i kylen i 40 min istället för 20. Jag gjorde som du skrev och fördelade kakorna på två plåtar. Men alla kakorna flöt ihopa. Så jag testade lägga fyra på en plåt men dom flöt ändån ihopa. Vad gjorde jag för fel?
kan man göra det laktos fria?
Absolut! Bara att byta ut mot laktosfria ingredienser rakt av 🙂
Bakade dessa i helgen o tog m några till jobbet. Både jag, mina barn och kollegor älskade kakorna! Så himla goda!! 😋😍
Vad kul att höra! 😍
Hej, detta är jättegott. Om man inte nödvändigtvis vill ha cookies kan man göra det i en ugnsform. Tryck ut cookiedough smeten först och häll sen på kladdkakesmeten ovanpå. In i ugnen. Låt svalna innan servering. Eller ställ i kylskåp och skär upp i rutor för att serveras efter ett par timmar. Innan servering låt det bli rumsvarmt eller värm ett par sekunder i micron.
hej det här ser super gott ut mumsilibaba
Hejhej Lisa! Visst gör det 😍
Kan man göra dessa fast mindre? Så de blir 25-30 kakor istället?
Absolut ❤️ Det du behöver tänka på är att de inte behöver gräddas lika länge. Håll koll på ugnen 🥰
Hej!
Jag provade att göra dessa, men tyckte det blev lite svårt när jag skulle rulla degen. Kladdkakesmeten stod i frysen i ca 1 timme, men var fortfarande väldigt kladdig och svårarbetad när kakorna skulle rullas. Skulle smeten ha stått i frysen längre?
Hur som haver var kakorna väldigt goda! <3
Hejhej! Det du kan göra om du upplever att den inte blir tillräckligt fast i frysen är att frysa in smeten i iskubs- eller silikonformar 🥰
Hej! Älskar dina recept Camilla! Testade att baka dessa i helgen o det blev väldigt bra! Köpte nyss din bok Kaka På Kaka, är väldigt nöjd! Rekommenderar verkligen den!
Hej Alma! Vad kul att du gillade dem och att du gillar boken! Tack fina du 🥰
Använd inte rågmjöl och gör häller små än stora bollar🙏🙏🙏🙏