Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och stärkelse i en skål.
- Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom
den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
- Tryk ut 2/3 av degen i pajformen och ställ i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i 10 minuter i mitten av ugnen innan du fyller den.
- Blanda ihop alla ingredienser till fyllninge. Skeda upp det i pajskalet och smula över resten av degen över fyllningen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg och inte längre är glansig. Garnera med resten av chokladen medan pajen fortfarande är varm och låt sedan pajen svalna helt och hållet i kylskåpet innan du serverar den med vaniljglass.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej!
Superspännande att testa det här!
Jag har just nu pajen i kylen inför förgräddningen. Fattar att du kanske inte hinner se/svara, men chansar; ska resten av degen förvaras i kylen? Innan den ska smulas över fyllningen alltså?
Tack för en supersida! Min nya drog på instagram… 🤤
Hej!
Funkar det att baka detta dagen innan en tillställning eller är det bäst samma dag? ☺️ Och finns det andra alternativ än att använda brun farinsocker strö?
Hejhej! Den är ännu godare dagen efter 🙂 Ställ bara fram den i rumstemperatur en stund innan servering.
Går de bra att frysa in denna?
Hej hej! Förlåt för sent svar, det går jättebra! 💕
Hej, går det lika bra att använda frysta jordgubbar ?
Hur mkt glutenfritt mjöl ska man ha?
Hejhej, jag har tyvärr inte hunnit testa baka denna glutenfri. Säg gärna till om du prövar och berätta hur det blev 🥰