Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 28 cm.
- Vaniljkräm: Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
- Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om.
- Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
- Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en kall skål.
- Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas. Under tiden kan du göra browniebotten.
- Browniebotten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en jämn, tjock smet.
- Täck en botten av din form med bakplåtspapper och tryck ut smeten i den.
- Grädda browniebotten i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt svalna helt och hållet innan du toppar med vaniljkräm och frukt- och bärtopping.
- Ska du inte servera pizzan direkt kan du antingen vänta med frukterna och bären till servering eller pressa citronsaft på pizzan så håller sig frukten och bären snygga längre.