Browniepizza

Idag är det internationella pizza-dagen och då tycker jag att pizza ska ätas även till efterrätt. Dagens efterrättspizza består av en browniebotten, hemmakokt vaniljkräm och blåbär, physalis och färska fikon. Du kan såklart toppa med exakt det du vill och tycker om bäst i frukt- och bärväg.

Smakkombinationen choklad och vanilj kan ju liksom aldrig gå fel. Färska frukter och bär bryter av på ett fräscht sätt och för en snyggt sprinklad look toppade jag även med riven choklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Browniepizza

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (vaniljkräm):
2,5 dl mjölk
2 krm äkta vaniljpulver
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
0,3 dl maizena
50 g smör

Ingredienser (browniebotten):
175 g smält smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 nypa salt
färsk frukt och färska bär till garnering.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (vaniljkräm):
2,5 dl mjölk
2 krm äkta vaniljpulver
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
0,3 dl maizena
50 g smör

Ingredienser (browniebotten):
175 g smält smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 nypa salt
färsk frukt och färska bär till garnering.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 28 cm.

  1. Vaniljkräm: Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om.
  3. Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
  4. Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en kall skål.
  5. Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas. Under tiden kan du göra browniebotten.
  6. Browniebotten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  7. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en jämn, tjock smet.
  8. Täck en botten av din form med bakplåtspapper och tryck ut smeten i den.
  9. Grädda browniebotten i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt svalna helt och hållet innan du toppar med vaniljkräm och frukt- och bärtopping.
  10. Ska du inte servera pizzan direkt kan du antingen vänta med frukterna och bären till servering eller pressa citronsaft på pizzan så håller sig frukten och bären snygga längre.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 28 cm.

  1. Vaniljkräm: Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om.
  3. Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
  4. Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en kall skål.
  5. Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas. Under tiden kan du göra browniebotten.
  6. Browniebotten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  7. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en jämn, tjock smet.
  8. Täck en botten av din form med bakplåtspapper och tryck ut smeten i den.
  9. Grädda browniebotten i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt svalna helt och hållet innan du toppar med vaniljkräm och frukt- och bärtopping.
  10. Ska du inte servera pizzan direkt kan du antingen vänta med frukterna och bären till servering eller pressa citronsaft på pizzan så håller sig frukten och bären snygga längre.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?