Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 28 cm.
- Vaniljkräm: Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
- Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om.
- Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
- Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en kall skål.
- Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas. Under tiden kan du göra browniebotten.
- Browniebotten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en jämn, tjock smet.
- Täck en botten av din form med bakplåtspapper och tryck ut smeten i den.
- Grädda browniebotten i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt svalna helt och hållet innan du toppar med vaniljkräm och frukt- och bärtopping.
- Ska du inte servera pizzan direkt kan du antingen vänta med frukterna och bären till servering eller pressa citronsaft på pizzan så håller sig frukten och bären snygga längre.
Det finns ingen video för detta inlägg.