Brownie marshmallow cookies

Inlägget är i annonssamarbete med Ankarsrum

Det här sportlovet har inneburit massor av bakning för mig! För några veckor sedan fick jag hem min hushållsassistent från Ankarsrum och jag har bara längtat efter att få gotta mig i den. Första baket med min nya bästis i köket blev brownie marsmallow cookies. Härligt fudgy chokladkakor, toppade med ännu mer choklad och marshmallows som bränns av så att de får en fantastiskt seg konsistens. De här kakorna är helt underbara!

Receptet ger hela 15 drömgoda brownie marshmallow cookies som smakar precis som varm choklad! På min instagram @mykitchenstories.se finns en steg för steg-video där jag visar hur man bakar de här läckra kakorna.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Brownie marshmallow cookies

Portioner: 15

Ingredienser

200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
125 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mjölkchoklad
100 g mini marshmallows

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
125 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mjölkchoklad
100 g mini marshmallows

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den tillsammans med smör i en kastrull. Smält samman på medelvärme. Ställ åt sidan för att svalna.
  3. I en bunke vispar du samman ägg, strösocker och farinsocker till en beige och fluffig smet med elvisp.
  4. Tillsätt smörchokladen till äggvispet och vispa med elvisp tills allt går samman till en jämn smet i ca 5 minuter så att chokladen svalnar ytterligare.
  5. Ha sedan ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao.
  6. Ställ bunken i kylskåpet så att degen blir fast i ca 30 minuter.
  7. Rulla degen till 15 lika stora bollar och fördela dem på plåtarna med generöst med mellanrum.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Kakorna är väldigt mjuka när de är klara men ytan ska vara torr.
  9. Toppa kakorna med grovhackad mjölkchoklad eller chokladknappar medan de fortfarande är varma så att chokladen smälter lite på kakorna och fäster.
  10. Garnera med marshallons och bränn av dem med brännare så att de får en härligt seg konsistens.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den tillsammans med smör i en kastrull. Smält samman på medelvärme. Ställ åt sidan för att svalna.
  3. I en bunke vispar du samman ägg, strösocker och farinsocker till en beige och fluffig smet med elvisp.
  4. Tillsätt smörchokladen till äggvispet och vispa med elvisp tills allt går samman till en jämn smet i ca 5 minuter så att chokladen svalnar ytterligare.
  5. Ha sedan ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao.
  6. Ställ bunken i kylskåpet så att degen blir fast i ca 30 minuter.
  7. Rulla degen till 15 lika stora bollar och fördela dem på plåtarna med generöst med mellanrum.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Kakorna är väldigt mjuka när de är klara men ytan ska vara torr.
  9. Toppa kakorna med grovhackad mjölkchoklad eller chokladknappar medan de fortfarande är varma så att chokladen smälter lite på kakorna och fäster.
  10. Garnera med marshallons och bränn av dem med brännare så att de får en härligt seg konsistens.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Thilde
Thilde
2 years ago

Går de bra att frysa kakorna?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?