Beroendeframkallande goda, krispiga, nötiga, söta och enkla brända mandlar!
Doften av brända mandlar på en julmarknad är bland det mysigaste som finns. Det är verkligen ett måste den här tiden på året. Knapriga, söta, krispiga och lite salta brända mandlar är ett riktigt gott och klassiskt julgodis som det är svårt att få nog av. Dessutom är det väldigt enkelt att göra själv och kräver inte särskilt många ingredienser.
Allt du behöver är två ingredienser: saltade & rostade sötmandlar (jag använder saltade och rostade för att det delt väger upp sötman med saltet men också får en mycket djupare nötsmak) och florsocker. Det som händer är att man karamelliserat sötmandlarna i en stekpanna tillsammans med florsockret. När karamellen klumpat sig runt sötmandlarna, låter man dem svalna på ett bakplåtspapper innan man bryter isär sötmandlarna från varandra och serverar dem. Ja, ni ser ju själva: superenkelt att göra själv!
Var kan man köpa rostade och saltade sötmandlar?
Om du ej har rostade och saltade sötmandlar i något butik nära dig så är det rätt lätt att bara rosta naturella sötmandlar i en torr stekpanna på hög värme i några minuter och sen tillsätta florsockret, när det är klart kan du sen tillsätta saltet när mandlarna är klara.
Finns att köpa i välsorterade mataffärer