Bountybrownie – kladdig brownie med krämig kokostopping

Fotograf: Ulrika Pousette

En riktigt kladdig brownie med djup chokladsmak, toppad med krämig kokosfyllning och ett generöst lager mjölkchoklad som smälter i munnen 😍 Den här bountybrownien smakar precis som den klassiska chokladen men i brownieform och är otroligt svår att sluta äta av 🫣 Perfekt att baka i långpanna när du vill bjuda på något extra gott till fika, kalas eller bara unna dig något riktigt sött hemma!

Receptet innehåller reklam för min webbshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Bountybrownie – kladdig brownie med krämig kokostopping

Ingredienser

Brownie
250 g mörk choklad
250 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2 tsk espressopulver
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt

Bounty-fyllning
200 g riven kokos
1 burk sötad kondenserad mjölk

Topping
200 g mjölkchoklad, smält

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att göra brownien. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Klä en bakplåt med måtten 20×30 cm, med bakplåtspapper.
  2. Finhacka den mörka chokladen och ha ner det i en kastrull tillsammans med smöret. Smält ihop detta på låg värme under omrörning.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt. Vänd sedan försiktigt ner choklad-smöret i bunken.
  4. Ha sedan ner de torra ingredienserna, vetemjöl, kakao, espressopulver, vaniljsocker och salt. Rör ihop detta med hjälp utav en slickepott tills det precis har gått ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i bakplåten och grädda i mitten av ugnen på 175 grader, över- och undervärme, i 30 minuter.
  6. Låt brownien svalna helt och hållet innan du toppar den med bounty-fyllningen, som du gör genom att blanda riven kokos och sötad kondenserad mjölk i skål, till en jämn smet.
  7. Bre ut kokosblandingen i ett jämnt lager över brownien och ställ åt sidan.
  8. Smält sedan mjölkchokladen över ett vattenbad genom att låta lite vatten sjuda i en kastrull och ha ner hackad choklad i en värmetålig skål som du sedan sätter över kastrullen. Rör om hela tiden tills den har smält.
  9. Toppa kakan med den smälta chokladen och bre ut den jämnt. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?